LABin vuoden 2021 julkaisut on valittu

Kuva
Detail books minimalism
LAB-ammattikorkeakoululla on monipuolinen oma julkaisutoiminta, joka osaltaan tuo näkyvyyttä LABissa tehtävälle työlle. Vuoden 2021 aikana näissä kanavissa ilmestyi 1 160 julkaisua, joka on yli puolet koko viime vuoden julkaisumäärästä.

LABissa haluttiin tänäkin vuonna palkita omissa julkaisukanavissa ilmestyneitä julkaisuja. Julkaisusarjan osalta valinnan teki LABin julkaisutoimikunta, kun taas LAB Openin verkkolehtien ja LAB Focus -blogin osalta toimituskunnat tekivät valinnat perustuen mm. artikkelien keräämiin lukukertoihin.

”Korkeatasoiset julkaisut ovat olennainen osa ammattimaista TKI-toimintaa, jota LABissa tehdään. Julkaisuilla jalkautamme yhteiskuntaan ja elinkeinoelämään niitä hyötyjä, joita tuotamme tutkimuksella ja koulutuksella. Samalla teemme näkyväksi omaa osaamistamme”, TKI-vararehtori ja julkaisutoimikunnan puheenjohtaja Minna Suutari sanoo. 

Vuoden 2021 julkaisu katsoo tulevaisuuteen

LABin julkaisutoimikunta valitsi vuoden julkaisun viiden luetuimman, vuonna 2021 LABin julkaisusarjassa ilmestyneen julkaisun joukosta. Julkaisuja tarkasteltiin mm. strategian, vaikuttavuuden ja työelämälähtöisyyden näkökulmista, unohtamatta myöskään julkaisujen potentiaalista hyötyä yrityksille.

Vuoden 2021 julkaisuksi valittiin yksimielisesti Paula Nurmisen ja Annariina Ruokamon toimittama Tehtävänä tulevaisuus – tulevaisuuden muotoilijan työkirja. Julkaisun taitto ja kuvitus ovat Eppu Wikströmin ja Paula Nurmisen käsialaa.

Valintaperusteissa todettiin, että Tehtävänä tulevaisuus on viime vuoden ylivoimaisesti eniten näkyvyyttä ja latauskertoja kerännyt julkaisu, vaikka se julkaistiin vasta lokakuussa. Työkirjamuotoinen julkaisu on aiheiltaan ja toteutukseltaan käytännönläheinen, työelämälähtöinen ja tulevaisuusorientoitunut. Julkaisua voidaan lisäksi hyödyntää suoraan opetuksessa. 

Myös julkaisun ulkoasu keräsi kiitosta. Yhdessä opiskelijan kanssa toteutettu ulkoasu on visuaalisesti näyttävä, omaperäinen, vuorovaikutteinen ja sisältöä tukeva, ja tuo sitäkin kautta esiin LABin monipuolista muotoiluosaamista. 

Artikkeleita palkittiin näkyvyydestä ja ajankohtaisuudesta

Julkaisusarjan lisäksi palkittiin jälleen myös LAB Pron ja LAB RDI Journalin vuoden luetuin artikkeli sekä toimituskunnan valinnat LAB Focuksen kustakin kategoriasta. Voittajat ovat:

LAB Pro: Tsvetkova, E. & Viljanen, M. 2021. Pandemic effect on consumer behavior – what changed?

LAB RDI Journal: Kouzi, A., Zafar, A. & Ahola, M. 2021. Perhosefekti – Koulu monikulttuurisena työpaikkana ja yhteiskunnan kulttuurisen moninaisuuden haasteen peilinä

LAB Focus Design: Uunimäki, M. & Ruokamo, A. 2021. Designer’s Check list – suunnittelijan muistilista vastuullisen suunnittelijan työkaluna

  • helposti lähestyttävä teksti erikoisalan työkalusta
  • esimerkki hyvästä, ehjän kokonaisuuden muodostavasta yhteiskirjoituksesta

LAB Focus Health: Katela, K. & Helminen, K. 2021. Moni ensihoitaja miettii alanvaihtoa

  • vuoden 2021 luetuin artikkeli
  • hyvä hakukoneoptimointi otsikoinnissa ja asiasanoissa

LAB Focus Innovations: Sorvali, L-K. & Kräkin, M. 2021.     Kompleksisuusajattelusta hyötyä johtamiseen

  • kategoriansa luetuin artikkeli
  • kiinnostava ja yleistajuinen 

LAB Focus Sustainability: Arvez, E. & Cura, K. 2021. Tekstiilistä irtoavan  mikromuovin vähentämiskeinot

  • lukijaystävällinen ja yleistajuinen hankeartikkeli
  • käytännön vinkkejä ja laadukkaat lähteet

LAB Focus Yleinen: Inkiö, J. & Tuominen, U. 2021. Päiväkirjamuotoinen opinnäytetyö osaamisen kehittämisen välineenä

  • opiskelijan arkea lähellä oleva aihe

→ Voittajille toimitetaan makea muistaminen kesäkuun aikana. Lämpimät onnittelut kaikille palkituille ja kirjoittelemisiin myös tänä vuonna!

Uusimmat uutiset