LABin kuvataideopiskelijan kädenjälki näkyy Lahden uudella asuinalueella

Kuva
Lotta Tillin purelief-teos talon seinällä
Lahden Ranta-Kartanon monisukupolvikorttelin pääsisäänkäynnille toteutettu taideteos paljastettiin 5.10.2022. Uutta asuinkorttelia elävöittää nyt LAB-ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijan teos.

LABin Muotoiluinstituutin kuvataideopiskelija Lotta Tillin suunnittelema puurelief-taideteos, Vuosirenkaat, julkistettiin Ranta-Kartanon monisukupolvikorttelissa. Pääsisäänkäynnin yhteyteen toteutettu taideteos virkistää asuinkorttelin ympäristöä nostaen samalla sen esteettistä arvoa.

Suunnittelukilpailussa voittaneen Tillin teos ilmentää vuosirenkaita, luontoyhteyttä ja monisukupolvista yhteisöä.

”Tuntuu todella hienolta, että teokseni valittiin toteutettavaksi Rantakartanon pääsisäänkäynnin yhteyteen. Saamani kokemus julkisen taiteen valmistuksen parissa on ollut korvaamatonta. Teokseni symboloi valmistuvan monisukupolvikorttelin tulevia asukkaita”, viimeistä vuotta kuvataiteilijaksi opiskeleva Lotta Tilli sanoo.

Uuden asuinalueen teemana on eri sukupolvien kohtaaminen. Lahtelaisia ja tulevia asukkaita on kuultu kohteen suunnittelun ja rakentamisen aikana. Monisukupolviseen asuinkortteliin rakentuu kaikkien asukkaiden yhteinen olohuone ja viihtyisä piha-alue, joilla luodaan puitteet kohtaamiselle ja yhteisöllisyydelle.

Tutustu Ranta-Kartanoon.

Lotta Tilli puurelief-teoksensa edessä
Kuvataideopiskelija Lotta Tilli Vuosirenkaat-teoksensa edessä. (Kuvat: Lotta Tilli.)

 

Lisätietoja:

Lotta Tilli, kuvataideopiskelija, lotta [dot] tilliatstudent [dot] lab [dot] fi (lotta[dot]tilli[at]student[dot]lab[dot]fi)

Eija Mustonen, osaamispäällikkö, +358 40 763 3690, eija [dot] mustonenatlab [dot] fi (eija[dot]mustonen[at]lab[dot]fi)