LAB-ammattikorkeakoulun hankkeet tarjoavat tukea sotaa paenneille ukrainalaisille

Kuva
Auringonkukat
Toukokuussa käynnistynyt Päijät-Hämeen liiton rahoittama МIСТОК ‒ Silta -hanke tarjoaa sotaa paenneille ukrainalaisille omalla äidinkielellä sellaista apua, jota he tarvitsevat uudessa ympäristössä. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama OSKE LAB -hanke tukee erityisesti korkeakoulutukseen ja työllistymiseen liittyvissä asioissa.

МIСТОК – Silta -hankkeen tavoitteena on helpottaa Päijät-Hämeen alueelle saapuneiden ukrainalaisten asettumista ja työllistymistä. Henkilökohtaista ja yksilöllistä neuvontaa annetaan ukrainan ja venäjän kielellä myös kesällä. Hankkeessa ohjataan ukrainalaisia heidän tarvitsemiensa palveluiden ja toimijoiden pariin ja tuetaan heitä palvelujen käytössä. Hanke kerää myös ajantasaista tietoa Ukrainan tilanteen aiheuttamista palvelutarpeista Päijät-Hämeessä ja pyrkii edistämään toimijoiden välistä yhteistyötä.

Käytännön tukea rekrytointitapahtumassa

МIСТОК ja OSKE LAB ovat osallistuneet mm. Lahden Fellmanniassa järjestettyyn maahanmuuttajille tarkoitettuun DUUNI WORK -rekrytointitapahtumaan. МIСТОК-hankkeen projektisuunnittelija Iuliia Polyanovska ja OSKE LAB -hankkeen TKI-asiantuntija Mariia Baliasina tarjosivat tukea tilaisuuteen osallistuneille ja toimivat tulkkeina osallistujien ja yritysten edustajien välillä. Lisäksi hankkeet esittelivät tapahtumassa LUTin ja LABin opiskelumahdollisuuksia sotaa paenneille.

Lue lisää blogikirjoituksesta: LAB tukee sotapakolaisia hanketoiminnan kautta

Lisätietoa hankkeista

Mistok ‒ Silta -hanke

OSKE LAB -hanke

 

Ota yhteyttä!

Iuliia Polyanovska
Projektisuunnittelija
iuliia [dot] polyanovskaatlab [dot] fi
Sijainti