LAB-ammattikorkeakoulun hakijamäärä moninkertaistui

Kuva
kiitos hakijoille kuvituskuva
Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona. LAB-ammattikorkeakoulun vetovoima kasvoi edelleen vahvasti.

LABiin tuli yhteensä 14 675 hakemusta, joista 3 039 valitsi LABin ykkösvaihtoehdokseen. Viime vuoteen verrattuna ensisijaisten hakijoiden määrä lähes kuusinkertaistui.

"Hakijoita on tullut paljon eri maista ja olemme iloisia, että kansainvälinen korkeakouluyhteisömme laajenee entisestään. Hakijamäärän sijaan meille on kuitenkin tärkeintä saada motivoituneita ja sitoutuneita opiskelijoita”, kommentoi LAB-ammattikorkeakoulun koulutuksesta vastaava vararehtori Merja Heino.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haettiin englanninkielisiin koulutuksiin. LABissa oli tarjolla yhdeksän englanninkielistä koulutusta hotelli-, -ravintola- ja matkailualalta, liiketaloudesta, sosiaali- ja terveysalalta, tekniikasta sekä muotoilusta. Haettavana oli kaikkiaan 310 opiskelupaikkaa Lahden ja Lappeenrannan kampuksille sekä verkko-opintoihin.

Päättyneen yhteishaun suosituin hakukohde oli englanninkielinen hotelli-, ravintola- ja matkailualan koulutus, Tourism and Hospitality Management, johon tuli 3 519 hakemusta. Koulutus on Lappeenrannassa.

Toiseksi eniten hakijoita kiinnosti Lahdessa suoritettava kansainvälinen tradenomitutkinto, International Business, johon lähetettiin 3 298 hakemusta.

Kevään ensimmäisen yhteishaun valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 2.6.2023. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Kevään toinen yhteishakuaika on 15.–30.3.2023

Kevään toisessa yhteishaussa haetaan LAB-ammattikorkeakoulun suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin. Tarjolla on yhteensä 1 660 opiskelupaikkaa Lahteen ja Lappeenrantaan sekä verkko-opintoihin.

Rolling-haku avoinna 30.1.2023 saakka

Ulkomailla alemman korkeakoulututkintonsa valmiiksi tai lähes valmiiksi saattaneiden opiskelijoiden on mahdollista hakea LAB-ammattikorkeakoulun koulutuksiin rolling admission - haun kautta 30.1.2023 saakka. Rollingissa valitut opiskelijat aloittavat opintonsa syksyllä 2023. Lisätietoja rolling-hausta.

Lisätiedot:

Uusimmat uutiset