Forward-logistiikkapalvelu menestyi PandemIdea-kilpailussa

Kuva
PandemIdea-kilpailu
Voittajaidea on kuluttajan ja kaupan välisen logistiikan haasteen ratkaisija, kun pandemia-aika on lisännyt räjähdysmäisesti verkkokauppojen tilauksia.

Huhti-toukokuussa järjestetyssä avoimessa PandemIdea-kilpailussa etsittiin ratkaisuja COVID-19-pandemian aiheuttamiin haasteisiin nyt ja tulevaisuudessa. Kilpailuun toivottiin konkreettisia ideoita, joille on olemassa tarve ja joista saa tehtyä liiketoimintaa. Finalisteiksi valittiin innovatiivisia ratkaisuja, jotka uudistavat palveluja vastaamaan paremmin poikkeustilanteen vuoksi syntyneitä uusia tarpeita.

Kilpailun voittaja Forward ratkaisee kuluttajan ja kaupan välisen logistiikkahaasteen

Voittajaidea piti sisällään Forward-sovelluksen, jolla kuka tahansa voi osallistua verkkokaupoista ostettujen tavaroiden kuljettamiseen. Tarkoituksena on luoda kuluttajan ja kaupan välinen palvelu Überin periaatteen mukaisesti. Jokainen voi ryhtyä kuljettajaksi ja jokainen kauppa voi olla toimittaja. Forwardin ydin on tehdä jotain hyvää ja hyödyllistä, ja samalla jokainen mukana oleva pystyy tienaamaan. Voittajaidean jättänyt Sami Jokelainen kertoo: "Kilpailuun osallistuminen oli hyödyllistä ja ideaa sai sparrata ammattilaisen kanssa. Kilpailu oli kovatasoinen ja toivottavasti kaikista finalisteista kuuluu vielä lisää!"

Kilpailussa palkittiin lisäksi kaksi muuta parasta ideaa: Fly Not ja VL-konsepti. Fly Not on virtuaalinen elämysalusta, joka tarjoaa parhaat suomalaiset elämykset virtuaalisesti ja moniaistillisesti aikana, jona matkustaminen ei välttämättä onnistu. VL-konsepti on uusi virtuaalinen alusta tavarataloille ja niiden palveluille. Digitaalisesti toteutettu yhteisöllisyys ja 3D-kokemus tuo tavaratalojen tuotteet ja palvelut kuluttajalle paikasta riippumatta.

Kilpailussa ideoita sparrasi Gearshift Groupin Jukka Kotovirta ja StartHubin vetäjä Mark Poutanen. Finalistien kanssa käytiin läpi myös oman liikeidean esittelyä ja pitchauksen rakentamista. Voittajaidea Forwardin kehittämistä jatketaan Sami Jokelaisen kanssa. Poutanen kuvailee kilpailua: ”Ideat vastasivat erinomaisesti kilpailun tavoitteisiin. Halusimme hakea nopeaa vaikuttavuutta ja ratkaisuja tämänhetkiseen tilanteeseen ja varautua myös tulevaisuuden haasteisiin. Nyt pääsemme viemään eteenpäin hienoja uusia avauksia.”

Kilpailun järjestivät yhteistyössä StartHub ja Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanke.

Lisätietoja

Mark Poutanen
TKI-asiantuntija
mark [dot] poutanenatlab [dot] fi