Budjettiriihen päätökset lisäävät LAB-ammattikorkeakoulun vaikuttavuutta sote-alalla

Kuva
LAB-ammattikorkeakoulun logo ikkunassa.
Aiemmin ammattikorkeakoulujen rahoista maksetut sosiaali- ja terveysalan harjoittelukorvaukset maksetaan jatkossa valtion varoista. Budjettiriihessä tehdyt päätökset lisäävät LAB-ammattikorkeakoulun vaikuttavuutta sosiaali- ja terveysalalla.

Tänään julkaistu hallituksen talousarvioesitys sisältää merkittäviä toimia ammattikorkeakouluille. Päätös harjoittelumaksuista helpottaa ammattikorkeakoulujen tukalaa taloudellista tilannetta ja mahdollistaa vapautuvien resurssien käytön koulutuksen ja harjoitteluiden kehittämiseen.

”Päätös antaa aidosti lisää eväitä hoitajapulan ratkaisemiseen ja pystymme vastaamaan tulevaan. Voimme jatkossa kohdentaa harjoittelumaksuihin menneet kustannukset sosiaali- ja terveysalan koulutusten sekä TKI-toiminnan laadun ja vaikuttavuuden kehittämiseen yhdessä muiden toimijoiden kanssa”, LAB-ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen sanoo.

Harjoittelumaksut ovat olleet ammattikorkeakouluille merkittävä menoerä, joka vapautuu muutoksen myötä opetukseen ja sen kehittämiseen. LAB-ammattikorkeakoulussa se tarkoittaa 600 000–700 000 euron vuotuisia kustannuksia.

”Rahoituksen avulla saamme tulevaisuudessa alalle lisää osaajia. Lisäksi budjettiriihessä ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnalle osoitettu tuki vahvistaa kykyämme auttaa erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään”, Kilpeläinen jatkaa.

Ammattikorkeakoulut toivovat ja osaltaan sitoutuvat muutoksen myötä yhä tiivistyvään yhteistyöhön sosiaali- ja terveysministeriön, ammattikorkeakoulujen ja harjoitteluja tarjoavien työpaikkojen välille. 

Ammattikorkeakouluilla ja niistä valmistuneilla opiskelijoilla olisi juuri nyt annettavaa kriisissä olevalle terveydenhuollolle, kuten koko suomalaisen yhteiskunnan uudistamiselle.  

Lue lisää: arene.fi.

Lisätiedot:

Turo Kilpeläinen
Toimitusjohtaja
turo [dot] kilpelainenatlab [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.