AMK-opiskelijat valitsivat vuoden opettajaksi LABin liiketalouden opettajan

Kuva
Vuoden AMK-opettaja 2021
Kuvassa vuoden AMK-opettaja 2021 Olli Leppänen.
Vuoden 2021 ammattikorkeakouluopettajaksi on valittu Olli Leppänen LAB-ammattikorkeakoulusta. Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat keräsivät palkintoa varten ehdotuksia opettajista AMK-opiskelijoilta. Leppästä ehdottaneet opiskelijat kehuivat loistavia vuorovaikutustaitoja sekä opetusmateriaalien laatua ja monipuolisuutta.

”Iso kiitos kaikille opiskelijoilleni, jotka olette mahdollistaneet sen, että minulla on maailman hauskin työ. Opetuksen eteen tehtävä perustyö ei ole trendikkäin ja uutisoiduin aihe, vaikka juuri se on ammattikorkeakoulujen päätehtävä. Vuoden opettaja -palkinto onkin Suomen opiskelijakuntien liitolta mahtava oivallus nostaa positiivisella tavalla esiin laadukkaan opetuksen merkitystä, johon jokaisella opiskelijalla on oikeus. Toivottavasti tämä perinne tulee jatkumaan ja mahdollisimman moni kollega saa tulevaisuudessa ansaitsemaansa tunnustusta hyvin tehdystä työstä", iloitsee vuoden opettajaksi 2021 valittu liiketalouden tuntiopettaja Olli Leppänen LAB-ammattikorkeakoulusta.

SAMOK jakaa vuosittain Vuoden opettaja -palkinnon tuodakseen esille ammattikorkeakoulujen laadukasta ja pitkäjänteistä opetustyötä. Lisäksi palkinnolla halutaan kiittää opettajia ja heidän panostustaan opetuksen kehittämiseen ja opiskelijoiden osaamisen kasvattamiseen. Vuonna 2021 palkinnon saajaksi etsittiin opettajaa, joka on onnistunut vuorovaikutteisessa opetuksessa myös etänä.

“Ammattikorkeakouluopetus on perinteisesti hyvin keskustelevaa ja opetustilanteissa opiskelijat ja opettaja ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Etäopetus on kuitenkin haastanut tilannetta ja opiskelijat kaipaavat tilanteita, joissa on helppo kysyä, varmistaa ja keskustella. Moni opettaja taitaa näiden tilanteiden luomisen myös etäaikana ja haluamme kiittää siitä erityisesti Olli Leppästä, mutta myös kaikkia muita AMK-opettajia”, sanoo SAMOKin puheenjohtaja Oona Löytänen.

Vuoden opettaja -palkinto jaettiin ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun järjestämillä AMK-päivillä keskiviikkona 5.5.2021. SAMOKin hallituksen varapuheenjohtaja Antti Paunosen, hallituksen jäsen Sebastian Tolvasen, OAJ:n korkeakoulutyöryhmän puheenjohtaja Ulla Kangasniemen ja Arenen puheenjohtaja Mervi Vidgrenin muodostama raati valitsi vuoden opettajan ympäri maata tulleiden 30 ehdotuksen joukosta. Palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa.

Lisätietoja:

Vuoden opettaja 2021 Olli Leppänen, LAB-ammattikorkeakoulu

+358 44 708 1849, olli [dot] leppanenatlab [dot] fi

Puheenjohtaja Oona Löytänen, SAMOK

+358 50 389 1000, oona [dot] loytanenatsamok [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti