Hyvinvointi

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme sinulle asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi
Blog liftup

Health – LAB Focus

Osatyökykyisten nuorten työllistymistä edistetään yhteiskehittäen

Marinin hallitus on asettanut tavoitteen 75 prosentin työllisyysasteesta. Tämä tavoite edellyttää, että osatyökykyisten, vaikeasti työllistyvien, nuorten, ikääntyvien ja maahanmuuttajataustaisten osallistumista työmarkkinoille lisätään (Valtioneuvosto 2021). Toukokuussa 2021 alkaneessa ASKELMAT – Askel askeleelta osallisuuspolku Päijät-Hämeessä -hankkeessa etsitään ratkaisuja haasteisiin, joita osatyökykyiset nuoret kohtaavat työllistymispolullaan. LAB-ammattikorkeakoulun, Lahden Diakonialaitoksen ja Harjulan Setlementin yhteishankkeessa kehitetään kolmannen sektorin palvelukokonaisuutta ja yhteistyöverkostoja […] The post Osatyökykyisten nuorten työllistymistä edistetään yhteiskehittäen appeared first on LAB Focus.

Tiekartan avulla hiilloksesta roihuun

Alueellisen älykkään erikoistumisen perusajatus on, että kaikilla alueilla on omat vahvuutensa, joita hyödyntämällä voidaan toimijoiden yhteistyönä kasvattaa seudun kilpailukykyä. Päijät-Hämeen älykkään erikoistumisen kärjiksi ovat valikoituneet kiertotalous, muotoilu sekä liikunta ja elämykset. Jokaisesta kärjestä on tehty tiekartta, jonka tavoitteena on lisätä alueiden välistä yhteistyötä ja liittää maakunnan toimijat osaksi kansainvälisiä arvoverkostoja. (Kivelä 2021) Vetovoimana liikunta ja […] The post Tiekartan avulla hiilloksesta roihuun appeared first on LAB Focus.

Kohti esteetöntä luonto- ja lähimatkailua Etelä-Karjalassa

Kotimaan matkailu on koronaviruksen myötä tämänkin kesän trendi. Luontomatkailun suosio näkyy esimerkiksi kansallispuistojen kasvaneissa kävijämäärissä ja hotellien varaustilanteessa (Yle.fi 2021). Esteettömistä palveluista on tullut matkailuyrityksille kilpailuetu, ja matkailijoiden erityistarpeiden ymmärtäminen ja huomioiminen palvelujen tuottamisessa auttavat parantamaan myös muiden matkailijoiden palvelukokemusta. LAB-ammattikorkeakoulu edistää esteetöntä liikkumista eteläkarjalaisessa luonnossa LULU-hankkeella. Esteettömiä palveluita käyttävät matkailijat tarvitsevat matkaa varatessaan tiedon, […] The post Kohti esteetöntä luonto- ja lähimatkailua Etelä-Karjalassa appeared first on LAB Focus.