Hyvinvointi

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme sinulle asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi
Blog liftup

Health – LAB Focus

Miehiä lisää sote-alan opintoihin ja työelämään

LAB-ammattikorkeakoulu toteuttaa vuosina 2021−2024 Nordic research institute in the broad field of regional studiesin hallinnoimaa Share The Care: Attracting men to nursing education to counteract a gender-segregated labour market- hanketta (LAB 2021).  Hankkeen tavoitteena on selvittää syitä sille, miksi miehet keskeyttävät opintonsa sote-alan koulutuksissa. Aineistoa kerättiin LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoille syksyllä 2021 toteutetulla Webropol-kyselyllä, johon vastasi kuusi […] The post Miehiä lisää sote-alan opintoihin ja työelämään appeared first on LAB Focus.

Sote-palvelut huippukuntoon yhteiskehittämisellä

Suomeen on syntynyt kuluneen vuosikymmenen aikana lukuisia sotelle lisäarvoa tuovia innovatiivisia teknologiayrityksiä. Ensiaskeliaan ottavan startup-yrityksen yksi kriittisimmistä vaiheista on kehityskumppanin ja pilottiympäristön löytäminen. Toisaalla sote-palveluja tuottavat kunnat ja kuntayhtymät eivät ole resursoineet tulosvastuullisia kehittämisyksiköitä, jotka omalla budjetillaan ja toiminnallaan mahdollistaisivat ketterän kehittämisen ja kokeilun innovaatioympäristöjä. Toisella kädellä kehittämistyötä hoitavalla tulosyksikköjohtajalla on harvoin aikaa tai erillisbudjettia […] The post Sote-palvelut huippukuntoon yhteiskehittämisellä appeared first on LAB Focus.

Pyörämatkailijan Päijät-Häme -webinaarissa visioitiin pyörämatkailun kehitysnäkymiä

Itä-Suomen Yliopiston matkailuliiketoiminnan professori Juho Pesonen (2021) on kuvannut pyörämatkailua tyypillisenä Special Interest Tourism -kategoriaan kuuluvana toimintana, jossa matkan erityinen intressi vaikuttaa suuresti matkakohteen valintaan ja maksuhalukkuus omaa erityisintressiä mahdollisimman hyvin tukevista palveluista on tavallista suurempi. Pesonen kuvaa tätä ilmiötä ”heimoutumiseksi”, joka usein johtaa siiten, että ulkopuolisen on vaikea hahmottaa matkailijan valintoja ja käyttäytymistä. Tämä […] The post Pyörämatkailijan Päijät-Häme -webinaarissa visioitiin pyörämatkailun kehitysnäkymiä appeared first on LAB Focus.