Hyvinvointi

Kestävät hyvinvoinnin palveluinnovaatiot ja ratkaisut​

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä. 

  • Hyvinvointia elinympäristöstä, liikkumisesta ja matkailusta​
  • Osallisuus, työelämä ja turvallinen arki​
  • Ihmislähtöinen teknologia hyvinvoinnin tukena​
  • Toimivat palveluketjut ja -prosessit

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi

Health Archives - LAB Focus

Apuvälinemessuilta uutta tietoa opiskelijoille

Apuvälinemessut ovat kerran kahdessa vuodessa järjestettävä kolmipäiväinen  tapahtumakokonaisuus sote-alan ammattilaisille, asiakkaille ja heidän lähipiirilleen sekä kaikille robotiikasta, hyvinvointiteknologiasta, sote-alan palveluista, soveltavasta liikunnasta ja vammaisurheilusta kiinnostuneille kansalaisille. Messut peruuntuivat pandemia-aikana, ja jääkiekon MM-kisojen takia tilaisuus siirrettiin Tampereelta Helsinkiin. Tapahtuma toteutui 11.‒13.5.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma koostui apuvälinemessuista ja liikuntamaasta. Apuvälinemessut tarjosivat tietoa ja ratkaisuja ammattilaisille ja asiakkaille […] The post Apuvälinemessuilta uutta tietoa opiskelijoille appeared first on LAB Focus.

Terveydenhoitajien huoli nuorten masennuksen ennaltaehkäisystä

Masennus on nuorilla yleinen mielenterveydenhäiriö, joka näkyy usein heikentyneenä elämänlaatuna ja koulumenestyksen huonontumisena; se voi myös heijastua negatiivisesti ihmissuhteisiin. Mielenterveyden kehittymisen kannalta nuoruusikä on merkityksellistä aikaa. Nuoruuden normaaliin kasvuun ja kehitykseen kuuluu lievästi masentuneisuuden tunne sekä lyhyet psyykkiset oireet. Toimintakyvyn heikkeneminen tai itsetuhoisuus eivät liity tähän normaaliin nuoruudessa tunnettuun masentuneisuuteen. (Nuotio ym. 2013.) Opinnäytetyön (Asikainen […] The post Terveydenhoitajien huoli nuorten masennuksen ennaltaehkäisystä appeared first on LAB Focus.

Ikä ja ura

Pitkää ikää toivovat niin ihmiset kuin yrityksetkin. Menestyksen, terveen ja kestävän markkina-aseman saavuttaminen ei tapahdu hetkessä. Ikä on avu. On hyvä tutkailla tarkemmin vuosien mukanaan tuomaa ja edellyttämää vastuuta siinä missä niiden lisäarvoakin. Miten tunnistaa iän mukanaan tuomat attribuutit työyhteisössä? Minkälaista roolia ikäjohtaminen näyttelee henkilöstötyön osa-alueena? Millaisilla toimilla luodaan eri osapuolille lisäarvoa uran viimeisen neljänneksen […] The post Ikä ja ura appeared first on LAB Focus.