Hyvinvointi

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme sinulle asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi
Blog liftup

Health – LAB Focus

Työyhteisö kehittämässä perhetyötä

Nuoren päihteidenkäyttö vaikuttaa kokonaisvaltaisesti perheiden dynamiikkaan ja luo monenlaisia haasteita vanhemmuuteen. Vanhempien on tärkeä saada tukea ja neuvoja, jotta he voivat toimia johdonmukaisesti nuoren kanssa ja tukea nuoren kokonaisvaltaista kuntoutumista. (Bertrand ym. 2013.) Perhetyö on palvelumuoto päihdeongelmaisen nuoren ja hänen perheensä auttamiseen.  Perhetyö Nuoriskoti Jaloversossa  Perhetyö on lapsen ja perheen hyvinvoinnin edistämistä vahvistamalla perheen ja […] The post Työyhteisö kehittämässä perhetyötä appeared first on LAB Focus.

Työhön sitoutumista edistää yrittäjämäinen työote

Organisaation suorituskyky ja tuottavuus ovat vahvasti yhteydessä henkilöstön sitoutumiseen. Sitoutunut työntekijä on oma-aloitteinen, ymmärtää oman roolinsa organisaatiossa, tuntee vahvaa organisaatioon kuulumista ja haluaa kehittyä ammatillisesti. Sitoutunut työntekijä on myös valmis panostamaan työhönsä jopa työajan ulkopuolella. (Kelly & Murphy 2019.)   Työntekijän sitoutumisen edistäminen  Työntekijän sitoutumiseen liitetään työtyytyväisyys ja organisaatioon kuuluminen (IPA 2009, 3). Työntekijän sitoutuminen ei […] The post Työhön sitoutumista edistää yrittäjämäinen työote appeared first on LAB Focus.

Likolammen esteetöntä luontoreittiä testattiin yhdistysten yhteisellä retkellä

Julkisilla kulkuvälineillä saavutettavat ja esteettömät luontoreitit lisäävät mahdollisuuksia spontaaniin luontoretkeilyyn. Päijät-Hämeen keskussairaalan vieressä Lahdessa sijaitsevan Likolammen ympäri kulkeva luontoreitti sai lokakuun alussa toteutetulla testausretkellä mainion sijainnin lisäksi muutakin hyvää palautetta. Luonto kaikille -hanke oli mukana Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry:n ja Päijät-Hämeen Munuais- ja Maksayhdistys ry:n järjestämällä luontoretkellä Likolammella. Retken tavoitteena oli virkistyä syksyisessä luonnossa ja testata […] The post Likolammen esteetöntä luontoreittiä testattiin yhdistysten yhteisellä retkellä appeared first on LAB Focus.