Hyvinvointi

Kestävät hyvinvoinnin palveluinnovaatiot ja ratkaisut​

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä. 

  • Hyvinvointia elinympäristöstä, liikkumisesta ja matkailusta​
  • Osallisuus, työelämä ja turvallinen arki​
  • Ihmislähtöinen teknologia hyvinvoinnin tukena​
  • Toimivat palveluketjut ja -prosessit

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi

Health Archives - LAB Focus

Opiskeluhyvinvoinnin kehittämisen näkökulmia, osa 3/3

Hyvinvointia opiskelijoille yhteistyön keinoin Tikissä työelämään -hankkeessa (LAB 2022) kehitettiin opiskelijahyvinvointia yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun ja Haaga-Helian kesken (Halonen & Kangas 2022). Hankkeessa pilotoitiin matalan kynnyksen hyvinvointipalveluja yhteistyössä YTHS:n eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön kanssa. Korkeakouluopiskelijoiden jaksamisesta on oltu huolissaan ja syystäkin. THL:n kevättalvella 2021 toteuttaman KOTT-tutkimuksen mukaan (THL 2021) psyykkinen oireilu, syömishäiriöt ja opiskeluun liittyvä stressi ovat lisääntyneet […] The post Opiskeluhyvinvoinnin kehittämisen näkökulmia, osa 3/3 appeared first on LAB Focus.

Opiskeluhyvinvoinnin kehittämisen näkökulmia, osa 2/3

Hyvinvointipedagogiikka Opiskelun aloittaminen ja opiskeluaika on nuoren elämässä uusi, jännittävä ja joskus myös hämmentävä ajanjakso. Usein harjoitellaan ensimmäistä kertaa omaa itsenäistä elämää. Vastaan tulee paljon uusia ihmisiä ja tilanteita. Opiskelun sujuvuus on kytköksissä opiskelijan voimavaroihin sekä hyvinvointi- ja opiskelutaitoihin uudessa tilanteessa. Opintojen aloittamiseen liittyy paljon myös oppilaitoksen ilmapiiriin ja yhteisöllisyyteen liittyviä asioita. Opettajilla ja muulla […] The post Opiskeluhyvinvoinnin kehittämisen näkökulmia, osa 2/3 appeared first on LAB Focus.

Opiskeluhyvinvoinnin kehittämisen näkökulmia, osa 1/3

Aivot tarvitsevat liikettä ja lepoa  Tikissä työelämään -hankkeessa (LAB 2022) kehitettiin opiskelijahyvinvointia yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun ja Haaga-Helian kesken (Halonen & Kangas 2022). Yhtenä näkökulmana hankkeessa edistettiin aktiivisen opiskelun kulttuuria. Liikkeen ja levon tasapaino on terveen elämän sekä oppimisen ja joustavan mielen perusta. Maailmanlaajuisesti joka neljäs aikuinen ei liiku riittävästi, ja nuorista jopa 80 %:n arvioidaan olevan […] The post Opiskeluhyvinvoinnin kehittämisen näkökulmia, osa 1/3 appeared first on LAB Focus.