Hyvinvointi

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme sinulle asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi
Blog liftup

Health – LAB Focus

Terveydenhuollon erot Suomessa ja Tansaniassa

Tansania on lähes kolme kertaa Suomen kokoinen maa. Sen asukasluku on noin 59 miljoonaa. Tansanian elintaso on viime vuosina kohonnut, mutta edelleen maa luetaan yhdeksi maailman köyhimmistä maista ja noin 28 prosenttia väestöstä elää edelleen köyhyysrajan alapuolella.  Vuosittainen väestönkasvu Tansaniassa on 2,8 prosenttia ja lapsikuolleisuus ennen viidettä elinvuotta on 54 kuollutta lasta tuhatta elävänä syntynyttä […] The post Terveydenhuollon erot Suomessa ja Tansaniassa appeared first on LAB Focus.

Opiskelijoiden näkemyksiä sote-alan koulutusten markkinoinnista

LAB-ammattikorkeakoulu toteuttaa vuosina 2019–2021 Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Miesvirtaa sosiaali- ja terveysalalla -hanketta. Hankkeen yhtenä tavoitteena on selvittää sosiaali- ja terveysalan markkinointiin liittyviä kehittämistarpeita ja ideoita. Syyskuussa 2019 toteutetussa työpajassa selvitettiin 16 opiskelijan näkemyksiä markkinoinnista ja sote-alasta. Aineiston pohjalta on tarkoitus kehittää sote-alan koulutusten ja ammattien markkinointia niin, että sillä tavoitettaisiin nykyistä enemmän hakijoita. Opiskelijoiden mielikuvat […] The post Opiskelijoiden näkemyksiä sote-alan koulutusten markkinoinnista appeared first on LAB Focus.

Suppa luontoliikuntapaikkana ja geologisen tiedon oppimisympäristönä

Kuuden Päijät-Hämeen kunnan alueista koostuva Salpausselkä Geopark sijaitsee geologisesti mielenkiintoisella alueella. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät ensimmäinen ja toinen Salpausselkä ovat Lahden seudulla näyttävimmillään. Yhdessä pitkien, kohti pohjoista kulkevien harjujaksojen kanssa ne muodostavat ainutlaatuisen, muinaisten jäätikköjokien virtausta kuvastavan sora- ja hiekkamuodostumien kokonaisuuden. Tällä alueelle haetaan Lahti Regionin yhteydessä toimivan Salpausselkä Geopark -yksikön johdolla UNESCOn myöntämää Global […] The post Suppa luontoliikuntapaikkana ja geologisen tiedon oppimisympäristönä appeared first on LAB Focus.