Polkuopintojen kautta tutkinto-opiskelijaksi

Kuva
Polkuopinto-opiskelija Marinka Linna
Polkuopinnot ovat yksi tapa hakeutua LAB-ammattikorkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi. Ensimmäisen polkuopintovuoden aikana vaaditaan 55 opintopistettä, jotta voi hakea erillishaussa opiskelemaan ja jatkaa toisen vuosikurssin opiskelijana. Marinka Linna teki kuitenkin poikkeuksen ja kerrytti lähes 100 opintopistettä – vain puolessa vuodessa.

Aiempi tutkintoni, tietohallinnon yo-merkonomi, on vuodelta 1999 – sen jälkeen en ole opiskellut satunnaisia kursseja lukuun ottamatta mitään. Olen ollut nykyisellä työnantajallani töissä kymmenen vuotta ja viimeiset viisi vuotta henkilöstöpäällikön tittelillä. Muutaman vuoden ehdin pyöritellä ajatusta jatko-opinnoista ja nyt avautui oikea aika opiskelulle”, sanoo Marinka Linna.

Linna työskentelee logistiikka-alan yrityksessä, joten LABin liiketalouden ja logistiikan tradenomiopinnot tuntuivat luontaiselta valinnalta. Koulutuksen valintaan vaikutti merkittävästi myös verkkototeutustapa, joka mahdollistaa koulutuksen suorittamisen kokonaisuudessaan etänä.

”En itse asiassa edes katsonut minkään muun koulun tarjontaa kuin LABin, sillä tämä tuntui heti järkevältä vaihtoehdolta ajatellen omaa tilannettani. Toivon uuden tutkinnon tuovan lisää osaamista, sillä panostan koulun osalta paljon myös asioihin, joita teen parhaillaan työssäni. Tämä on täydellinen mahdollisuus syventää omaa osaamistani ja hakea uusinta tutkimustietoa sekä tietoa ylipäätään oman alan aiheisiin.”

Aikataulutus on avain onnistumiseen

Linna on ollut erityisen tyytyväinen siihen, että hän on saanut suorittaa opintoja omien aikataulujensa mukaisesti. Mielekkääksi on osoittautunut myös oman ammatillisen osaamisen hyödyntäminen opinnoissa.

”Olen koulun ja työni puitteissa mukana LABin SafeInLog-hankkeessa, joka on todella mielenkiintoinen kokonaisuus. Hankkeessa keskitytään yrityksen logistiikan työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin sekä näiden osa-alueiden kehittämisen kautta tuottavuuteen. Hankkeen myötä otimme käyttöön yrityksessämme yhdeksi mittariksi työhyvinvoinnin Quality of Working life (QWL) -mittarin, jolla mitataan työelämän laatua. Hankkeen ansiosta olemme kehittäneet yrityksemme eri toimintoja eli hankkeesta on ollut äärimmäisen paljon hyötyä sekä yritykselle että itselleni.”

Tärkeimpänä tekijänä opintojen ja työn menestyksekkäälle yhdistämiselle Linna nimeää aikataulutuksen. Hän on aikatauluttanut tähän mennessä kaikki tehtävät ja palautuspäivät ja mikä tärkeintä, myös noudattanut määrittelemäänsä aikataulua.

”Pidän tehtävien osalta tärkeänä omien vahvuuksien hyödyntämistä kirjallisissa töissä eli kannattaa valita aiheita omaan ammatilliseen osaamiseen liittyen ja näin syventää omaa tietotaitoaan. Onhan se helpompaa olla vakuuttava, jos todella tietää mistä kirjoittaa”, Linna vinkkaa uusille opiskelijoille.

Linnan tavoitteena on saada tradenomiopinnot purkkiin mahdollisimman pian, sillä 20 vuoden opiskelutauon jälkeen intoa piisaa vielä ylemmän korkeakoulututkinnonkin suorittamiseen.

Kuva: Pipsa Stenlund

Teksti: Elina Jokela

Polkuopinnot

Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot soveltuvat sinulle, jos tähtäät tutkinto-opintoihin ja olet valmis sitoutumaan täysipäiväiseen opiskeluun.

Kuva
LAB student.

Syksyn yhteishaku 4.–14.9.

Tutustu koulutustarjontaan, löydä oma tutkintosi ja hae opiskelemaan LABiin. 💎

Sijainti