Polkuopinnot

Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot soveltuvat sinulle, jos tähtäät tutkinto-opintoihin ja olet valmis sitoutumaan täysipäiväiseen opiskeluun. Polkuopinnot koostuvat kunkin koulutuksen ensimmäisen opiskeluvuoden opinnoista. AMK-tasolla polkuopintojen laajuus on 55 opintopistettä ja YAMK-tasolla 15-20 opintopistettä alasta riippuen.

Seuraavan kerran polkuopintoja alkaa tammikuussa 2021. Ilmoittautuminen polkuopintoihin päättyi 6.12.2020.

Tammikuussa 2021 alkavat polkuopinnot

Pääset sisältökuvaussivulle klikkaamalla polkuopinnon nimeä ao. listasta. Kun skrollaat sisältökuvaussivua tarpeeksi alaspäin, löydät linkin ilmoittautumislomakkeelle.

Huom! Ilmoittautumislomake toimii parhaiten Firefoxin, Safarin, Chromen tai Edgen uusimmilla versioilla. Internet Exploreria ei kannata käyttää.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 

Liiketalouden ala Paikkoja
Bachelor of Business Administration, International Business, Lahti, 55 op  5
Bachelor of Business Administration, Business Information Technology, Lahti 55 op 5
Tradenomi (AMK), liiketalous ja logistiikka, verkko-opinnot, 55 op TÄYNNÄ! 5
Tradenomi (AMK), liiketalous, päivätoteutus, Lahti, 55 op TÄYNNÄ! 5

 

Sosiaali- ja terveysala Paikkoja
Ensihoitaja (AMK), päivätoteutus, Lappeenranta, 55 op TÄYNNÄ! 5
Fysioterapeutti (AMK), monimuotototeutus, Lahti, 55 op TÄYNNÄ! 7
Fysioterapeutti (AMK), päivätoteutus, Lappeenranta, 55 op TÄYNNÄ! 7
Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus, Lahti, 55 op TÄYNNÄ! 5
Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus, Lappeenranta, 55 op 5
Sosionomi (AMK), päivätoteutus, Lahti, 55 op TÄYNNÄ! 10
Sosionomi (AMK), monimuotototeutus, Lappeenranta, 55 op TÄYNNÄ! 5
Sosionomi (AMK), verkko-opinnot, 55 op TÄYNNÄ! 6
Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus, Lappeenranta, 55 op TÄYNNÄ! 5

 

Tekniikan ala Paikkoja
Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka, päivätoteutus, Lahti, 55 op TÄYNNÄ! 5
Insinööri (AMK), konetekniikka, monimuotototeutus, Lahti, 55 op TÄYNNÄ! 3
Rakennusmestari (AMK), rakennusalan työnjohdon muuntokoulutus, monimuotototeutus, Lahti, 55 op TÄYNNÄ! 5
Rakennusmestari (AMK), rakennusalan työnjohto, monimuotototeutus, Lappeenranta, 55 op TÄYNNÄ! 5

 

Ilmoittautuminen

AMK-polulle voit ilmoittautua pohjakoulutuksestasi riippumatta. Muista avoimen opinnoista poiketen polkuopintoihin ilmoittautuvan tulee olla täysi-ikäinen. YAMK-polulle voit ilmoittautua, jos sinulla on jo ammattikorkeakoulututkinto, muu soveltuva korkeakoulututkinto tai soveltuva opistoasteen tutkinto. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kielitaito

Englanninkielisiin AMK-polkuihin ilmoittautuvat kutsutaan kielitestaukseen, joka tulee läpäistä.

Jos äidinkielesi ja/tai koulusivistyskielesi on muu kuin suomi ja haluat ilmoittautua suomenkieliseen polkuun, edellytämme sinulta vähintään kielitaitotasoa B1 tai YKI3. Kielitaito on todistettava. 

Sosiaali- ja terveysalan polkuopinnot

Jos harkitset ilmoittautumista sosiaali- ja terveysalan polkuopintoihin, huomioithan, että opiskelu ja ammatissa toimiminen sosiaali- ja terveysalalla edellyttävät riittävää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä.

Lisätietoa: https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/hakeminen/#terveysjatoimintakyky

 

Täysipäiväistä, mutta sivutoimista opiskelua

Polkuopintojen suorittaminen edellyttää sitoutumista opiskeluun sekä korkeakoulutasoisia opiskeluvalmiuksia. 55 opintopisteen suorittaminen lukuvuoden aikana tarkoittaa käytännössä täysipäiväistä opiskelua. Polkuopiskelijat opiskelevat samoissa ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Huomioithan, että avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelu on lainsäädännön näkökulmasta sivutoimista opiskelua, jolloin sen perusteella ei voi saada opintotukea tai opintolainaa. Myöskään opiskelija-alennuksia, kuten VR:n ja Matkahuollon alennuksia ei avoimen AMK:n opiskelijalle myönnetä. 

Hyväksiluvut

Hyväksilukuja ei tehdä avoimessa AMK:ssa, vaan vasta tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Näin ollen polkuopintoihin ei voi sisällyttää aiempia korkeakouluopintoja. Jos sinulla on aiempia korkeakouluopintoja, polkuopintojasi voidaan tarvittaessa räätälöidä opetussuunnitelmamme puitteissa siten, että et joudu suorittamaan samoja opintoja kahteen kertaan.

Opintojen ohjaus

Opiskeluun liittyviin kysymyksiin ja opintojen suunnittelun tueksi on tarjolla monenlaista ohjaus- ja neuvontapalvelua. Ensisijaista ohjausta polkuopiskelijalle antaa oma opettajatutor. Jos sinulla on kysyttävää avoimen AMK:n käytännöistä, ota yhteyttä osoitteeseen avoinamkatlab [dot] fi.

Opiskelu työttömänä

Jos olet työtön työnhakija ja harkitset polkuopintoja, neuvottele aina ensin työvoimaviranomaisen kanssa, miten avoimen ammattikorkeakoulun opintojen suorittaminen vaikuttaa työttömyysturvaasi. Näin vältät mahdolliset takaisinperinnät.

Avoimen AMK:n väylä - polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Suoritettuasi avoimessa ammattikorkeakoulussa polkuopinnot voit hakea erillishaussa tutkintokoulutukseen. Jos tulet valituksi, avoimessa AMK:ssa suorittamasi opinnot hyväksiluetaan tutkintoon.