Taloushallinnon opiskelija Laura työllistyi Provinciaan harjoittelun kautta

Kuva
Taloushallinnon opiskelija Laura työllistyi Provinciaan harjoittelun kautta
AMK-opintoihin kuuluvan harjoittelun tarkoituksena on, että opiskelija pääsee soveltamaan korkeakoulusta hankkimaansa osaamista tarjoten yritykselle arvokkaan työpanoksen, tuoreita näkökulmia ja uutta osaamista. Parhaassa tapauksessa yritys saa opiskelijasta uuden asiantuntijan työporukkaansa. Niin kävi myös Provincialle, joka työllisti harjoittelun jälkeen taloushallinnon opintoja viimeistelevän Laura Schroderuksen.

Provincia Oy on päijäthämäläinen taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon palveluiden ammattilainen. Toiminnassaan se yhdistää täysin uudenlaisen digiajan ketteryyden ja joustavuuden, minkä tueksi yritys myös hyödyntää ahkerasti korkeakouluharjoittelijoita. Provinciassa brändiarvot on pistetty todellisiin töihin ja tämä näkyy muun muassa opiskelijaharjoittelijatoiminnassa. ”Me olemme jalostaneet harjoittelijatoiminnan niin, että se hyödyntää sekä asiakasta että harjoittelijaa. Emme pelkää haastaa omia asiantuntijoitamme antamaan todellista näkymää harjoittelijoille läpi koko organisaation”, toteaa toimitusjohtaja Ulla Kukkonen, ja jatkaa:

”Hyvä lopputulos syntyy yrityksen aidosta halusta antaa haastavia työtehtäviä ottaen huomioon oppijan kyvyn ja halun mennä eteenpäin. Ohjauksen ja johtamisen avulla saadaan joskus hämmästyttävän hienoja oppimiskäyriä ja oivalluksia.”

Monipuoliset ja haastavat työtehtävät motivoivat

Taloushallintoa opiskeleva Laura Schroderus kiinnostui Provincian harjoittelupaikasta sen tarjoamien työtehtävien takia. Työhaastattelu pidettiin loppujen lopuksi Skypen välityksellä Lauran viimeistellessä vielä opiskelijavaihtoaan Bielefeldissä, Saksassa: ”Huomioni kiinnitti erityisesti Provincian harjoitteluilmoitus controller-toimintoihin, sillä sisäisen laskennan työtehtävät vaikuttivat paitsi kiinnostavilta, myös tarpeeksi monipuolisilta ja haastavilta. Kunnianhimoisena opiskelijana innostuin paikasta heti.”

Viiden kuukauden harjoittelujakson aikana Laura pääsi tutustumaan controllerin työnkuvaan monipuolisesti. Hänen tehtäviinsä kuului muun muassa liiketuloksen budjetointia, yrityksen palveluiden hinnoittelua, kuukausittaisen tuloslaskelman analysoimista ja liiketuloksen ennustamista, tarjousprosesseihin sekä sopimushallintaan osallistuminen, talouskatsauksen laatiminen hallituksen kokouksiin sekä yrityksen KPI-mittaamisen seurantaa.

Lauran harjoitteluohjaajana toiminut talouspäällikkö Minna Kivelä kuvaa harjoittelujaksoa onnistuneeksi: ”Laura toi Provinciaan uusia, nuoria ja virkistäviä tuulia. Hänellä oli jo tullessaan erinomainen asenne kaikkeen tekemiseen ja kaikki hänelle annetut tehtävät hän suoritti erinomaisella otteella ja ajallaan. Olemme olleet tyytyväisiä Lauran harjoittelujaksoon ja siitä johtuen hän jatkaakin ”ihka oikeana” työntekijänä yhtiömme palveluksessa valmistumisensa jälkeen.”

Myös Laura itse on tyytyväinen harjoittelujaksoonsa, jonka aikana hän pääsi toden teolla syventämään osaamistaan. Laura haluaakin haastaa alueen yritykset näkemään nuoret tulevaisuuden voimavarana ja tarjoamaan heille harjoittelupaikkoja ja monipuolisia työtehtäviä.

Vaikka opiskelijoilla ei välttämättä ole vielä paljoa työkokemusta, heiltä löytyy tuoretta osaamista, raikkaita ideoita ja usein myös kansainvälistä kokemusta sekä kielitaitoa. 

 

Teksti: Krista Tuomi

Kuva: Katariina Ihalainen

Teksti on laadittu osana Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto/Päijät-Hämeen liitto. Lue lisää hankkeestamme: www.lab.fi/projekti/dynamo

Etsitkö tuoreita näkökulmia ja uusinta osaamista? Rekrytoi korkeakouluharjoittelija!

Yrityksille
yrityksilleatlab [dot] fi
Kuva
A plant and a round mirror

8500 uutta näkökulmaa

Opiskelijoilla on hallussaan uusimmat tiedot ja taidot. Hyödynnä osaajien tarmo ja uudistusvoima omassa työssäsi.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti