FooRDI Food RDI cooperation pilots

Hanke kehittää Päijät-Hämeen elintarvikealan TKI-palveluja yritys- ja yhteistyölähtöisesti. Hankkeessa etsitään keinoja laajentaa Food Pilot Plantin teknologiaan (esimerkiksi uutto) pohjautuvia palveluja ja palvelutarjonnan profilointia niin, että se palvelee alueen elintarvikeyritysten tuotteiden ja raaka-aineiden jalostusarvon nostoa. LABin monialainen osaaminen (mm. design, kaupallistaminen, hyvinvointi, digitalisaatio) ja sen konseptointi osaksi Food Pilot Plantia voi antaa uutta nostetta elintarvikealan vientimahdollisuuksille kehittämällä alueellista ja myös kansallisella tasolla vaadittavaa TKI-osaamista. Viljaklusterin Pilot-Plant ja Viljaklusterin Pilot-Plant investoinnit -hankkeet ovat tuoneet merkittävää kasvua Päijät-Hämeen elintarvikealan TKI-ympäristöön ja mahdollisuuksiin ja Food Campus Finland -hanke tukee Päijät-Hämeen kehittymistä elintarvikealan kärkiosaajana. Food RDI cooperation pilots (FooRDI) -hanke täydentää tulevaisuuteen katsovaa kehitystyötä. Hankkeen tuloksena syntyy toimintamalli monialaiselle TKI-palvelutarjonta-alustalle, jotta myös Food Pilot Plantin potentiaali voidaan hyödyntää täysimittaisena.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
EAKR 2021-2027
LABin rooli
Hallinnoija
Yksikkö
Teknologia
Painoala
Monikäyttöiset materiaalit
Tavoitteet
Hankkeen päätavoitteet ovat:

1. Ruokajärjestelmän toimijoille suunnatun TKI-palvelutarjonnan monipuolistaminen Päijät-Hämeen alueella

2. Ruokajärjestelmän TKi-toimijoiden, yritysten ja muiden sidosryhmien yhteistyön vahvistaminen ja palveluiden tunnettuuden lisääminen

3. Pk-yritysten kasvu-, kansainvälistymis-, ja innovointivalmiuksien parantaminen monialaissten TKI-palveluiden saavutettavuuden kehittämisen kautta.
Hankkeen vaikuttavuus
Hankkeen tuloksina syntyy monialainen TKI-palvelutarjonta-alusta ruokajärjestelmän yrityksille, mm. toimintamalli / palvelupolku monialaisten ruokajärjestelmän yritysten TKI-palveluille ja 3–4 yritysten kanssa pilotoitua TKI-palvelukokonaisuutta. Lisäksi osallistuvat yritykset ovat kehittäneet uusia tai parantuneita tuotteita, palveluita, tuotantomenetelmiä tai kaupallistamista tai ottaneet käyttöön uutta teknologiaa.
Kestävän kehityksen tavoitteet
Projektipäällikkö
Soila Saavala
Laboratoriovastaava
soila [dot] saavalaatlab [dot] fi