Baltic Sea Region Smart Specialisation Ecosystem

Älykäs erikoistuminen auttaa alueita tunnistamaan omat vahvuutensa ja kehittämään niitä tulevaisuuden aluekehityksen tueksi. Monilta alueilta puuttuu kuitenkin menetelmiä onnistuneen erikoistumisen toteuttamiseksi. BSR S3 Platform -hankkeessa jaetaan ja jalostetaan Itämeren alueella tunnistettuja hyviä käytänteitä liittyen älykkään erikoistumisen strategioiden tehokkaampaan toteuttamiseen. Hanke perustuu toteutettuihin Interreg BSR -ohjelman rahoittamien Smart-up ja GoSmart -projektien sekä Interreg Europe -ohjelman rahoittamiin BIOREGIO, ClusterFy- ja TraCS3 -projektien kokemuksiin.

Päijät-Häme ja LAB osallistuvat hankkeeseen BIOREGIO-projektin kautta. Keskesimpänä antina on Päijät-Hämeen kiertotalouden tiekartta ja se miten strategisella työkalulla voidaan konkretisoida älykkään erikoistumisen kärkiä yhdessä sidosryhmien kanssa.

Hankkeen tuottama materiaali ja raportit löytyvät hallinnojan kotisivuilta (Region Västerbotten, Ruotsi).
https://www.regionvasterbotten.se/naringsliv-och-samhallsbyggnad/nytankande/innovationsledning/utvecklingsinsatser-innovation/new-reports-out-on-circular-bioeconomy-in-bsr
Toteutusaika
-
Projektin tila
Päättynyt
Toteutusalue
Kansainvälinen
Rahoitus
Baltic Sea Region 2014-2020
LABin rooli
Osatoteuttaja
Yksikkö
Teknologia
Painoala
Kiertotalous
Projektipäällikkö
Susanna Vanhamäki
Johtava asiantuntija
susanna [dot] vanhamakiatlab [dot] fi