Tuotekehitysympäristöstä löytyy laitteistot hiilihapotettujen juomien sekä kasviperäisten juomien kuten kauramaitojen valmistukseen. Laitteistoa täydentää autoklaavi, jolla voidaan tehdä erilaisia kuumennuskäsittelyitä.
![Koeleipomossa kauramaidon valmistus](/sites/default/files/inline-images/FOOD-PILOT-PLANT-syksy24-Kauramaito.jpg)
Pannu- ja kolonnitislausmahdollisuudet sisältävällä tislauslaitteella voidaan valmistaa erilaisia tisleitä kuten ginejä, muita maustettuja väkeviä alkoholijuomia ja viskejä. Tislauspannun kapasiteetti on 50 litraa.
![Tislaus](/sites/default/files/inline-images/FOOD-PILOT-PLANT-syksy24-Tislaus.jpg)
Tuotepäällikkö Jarkko Nikulin vastaa hiilihapotettujen juomien ja tisleiden palveluista. Laboratorioinsinööri Soila Saavala vastaa kaurajuomapalveluista.
Jarkko Nikulin
Tuotepäällikkö
jarkko [dot] nikulin
lab [dot] fi
![at](/modules/contrib/spamspan/image.gif)