Restonomi | Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto

Hotelli-, ravintola- ja matkailuala
Työskenteletkö jo hotelli- ja ravintola-alalla? Verkossa toteutettavassa hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon restonomikoulutuksessa voit suorittaa opintoja työpaikallesi yhdistäen näin teorian heti käytäntöön.
Koulutustyyppi
AMK-tutkinto
Laajuus ja kesto
210 opintopistettä
3,5 vuotta
Opetuskieli
Suomi
Sijainti
Verkkokampus
Opiskelumuoto
Verkko-opinnot
Hakuaika
Kevään 2. yhteishaku
10.–24.3.2026
Opinnot alkavat
Elokuu 2026

Restonomi huomioi ja ennakoi asiakkaan tarpeita

Restonomina olet kokemusbisneksen moniosaaja ja edelläkävijä. Kehität ja johdat palveluja, seuraat trendejä, ennakoit kehitystä ja toimit asiakaslähtöisesti.

Restonomikoulutuksessa hankit liikkeenjohdossa tarvittavaa palveluliiketoiminnan ja talouden osaamista sekä opit kehittämään alan palveluita. Matkailu-, majoitus- ja ravintola-alan ydinosaamisen lisäksi vahvistat ammatillista osaamistasi valitsemillasi painotuksilla.

Opinnot alkavat yhden päivän orientaatiolla Lappeenrannan kampuksella, mutta varsinainen opiskelu toteutetaan kokonaan verkossa.

Kenelle koulutus sopii?

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus sopii sinulle, mikäli työskentelet jo alalla ja haluat kehittää osaamistasi ja uramahdollisuuksiasi opiskellen joustavasti ja käytännönläheisesti, yhdistäen opiskelun ja työnteon. 

Voit suorittaa opintoja työpaikallesi yhdistäen näin teorian heti käytäntöön. Pystyt myös nopeuttamaan opintojasi hyödyntämällä jo kertynyttä ammatillista osaamistasi.

Restonomin koulutuksen avulla kehität ja lisäät osaamistasi joustavasti esimerkiksi hotelli-, majoitus- ja ravintolaliiketoimintojen kehittämiseen, markkinointiin ja sisällöntuotantoon, esihenkilötyöhön, palvelumuotoiluun tai yrittäjyyteen.

Missä restonomit työskentelevät?

Monipuolisella matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alalla on tarjolla monenlaisia mahdollisia työtehtäviä ja urapolkuja.

LABista valmistuneena restonomina sinulla on valmiudet uudistaa työelämää ja toimia ongelmien ratkojana. Olet majoitus-, ravitsemis- ja matkailualan asiantuntija ja edelläkävijä. Työskentelet esimies-, johto- ja asiantuntijatehtävissä tai alan yrittäjänä, ja osaat kehittää ja johtaa palveluja asiakaslähtöisesti kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille.

Ammattinimikkeitä

  • matkailupäällikkö
  • markkinointipäällikkö
  • tapahtumatuottaja
  • hotellinjohtaja
  • myyntipäällikkö
  • ravintolapäällikkö
  • palvelukehittäjä
  • asiakkuuspäällikkö
  • matkailu-, ravintola- tai tapahtuma-alan yrittäjä
Restaurant service situation

Valmistu digitaitoiseksi palveluosaajaksi

LABista valmistuneena restonomina osaat hyödyntää nykyaikaista teknologiaa monipuolisesti ja uskallat tarttua erilaisten palveluyritysten kehittämishaasteisiin ennakkoluulottomasti.

 

 

Mitä hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon opinnot sisältävät?

LABin restonomikoulutuksessa opiskelet palveluliiketoimintaa monipuolisesti. Matkailu-, majoitus- ja ravintola-alan ydinosaamisen lisäksi vahvistat ammatillista osaamistasi valitsemillasi painotuksilla. Voit syventää opintojasi hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohtoon.

Tulevaisuuden työmarkkinoiden ja vapaa-ajan palveluiden kannalta on tärkeää, että saat kokemusta tutumpia hotelli- ja ravintolapalveluja laajemmin. Yhä useammin asiakaskokemukset nojaavat tapahtumien, hyvinvoinnin, kulttuurin, vapaa-ajan, teknologian sekä matkailu- ja ravintola-alan yhdistämiseen.

Restonomina opit kehittämään matkailu-, majoitus- ja ravintola- sekä tapahtuma- ja vapaa-ajan palveluita käyttäjälähtöisesti ympäröiviä vahvuuksia ja verkostoja hyödyntäen.

Palveluliiketoiminnan kehittämisen rinnalla oivallat yrityksen ja verkoston toimintaa aluekehittämisen välineenä. Saat valmiudet edetä palveluliiketoiminnan tehtävissä ja perustaa omaa yritystoimintaakin.

Tutustu opintojen sisältöön opinto-oppaassa

Verkko-opinnot

Opintojen sisältöjä

  • asiantuntijuuden brändäys
  • palvelumuotoilu
  • esihenkilötyö ja johtaminen
  • asiakaskokemuksen kehittäminen
  • vaikuttava markkinointi
  • matkailu-, majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan kehittäminen
  • yrittäjyys ja innovaatioiden kaupallistaminen

Tutkintorakenne

  • Ydinosaaminen 140 op
    • Yhteinen ydinosaaminen 15 op
    • Ammatillinen ydinosaaminen 80 op
  • Täydentävä osaaminen 70 op
    • Valinnaiset ammatilliset opinnot sekä vapaasti valittavat opinnot 70 op
  • Harjoittelu 30 op
  • Opinnäytetyö 15 op

 

 

Hae koulutukseen

Voit hakea koulutukseen seuraavina hakuaikoina

Kevään 2. yhteishaku: 10.3. klo 8.00 – 24.3.2026 klo 15.00

Valitse toteutusmuoto ja hae koulutukseen Opintopolussa:

Verkko-opinnot

Mitä eri opetusmuodot tarkoittavat?

Toteutusmuodot vaihtelevat tutkinto-ohjelman ja hakuajan mukaan.

GastroBar Saimaan keittiö

Hotelli-, ravintola- ja matkailuala

Opiskele restonomiksi Lahdessa, Lappeenrannassa tai verkossa.

Miksi LAB?

LAB on uusi AMK niille, joille maailma on mahdollisuus. Tutustu miksi juuri LAB kannattaa valita.

Kampukset

LABin kampukset sijaitsevat Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Restonomi | Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminta

AMK-tutkinto
Lähiopinnot
Lahti

Tradenomi | Liiketalous ja logistiikka

AMK-tutkinto
Verkko-opinnot
Verkkokampus

Tradenomi | Liiketalous

AMK-tutkinto
Lähiopinnot
Verkko-opinnot
Lappeenranta
Lahti
Verkkokampus

Ota yhteyttä hakijapalveluihin

AMK-tutkinnot

  • 040 480 9970 tai 044 708 1385

YAMK-tutkinnot

  • 050 440 4317