Restonomi | Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminta
3,5 vuotta
10.–24.3.2026
Restonomi on elämysten asiantuntija
Matkailu- ja tapahtuma-alan palvelut tarvitsevat uutta näkemystä, ennakkoluulotonta kehittämisotetta ja rohkeutta. Juuri vieraanvaraisuusosaaminen erottaa restonomin muista ammattilaisista ja asiantuntijoista.
Restonomina osaat ennakoida asiakkaan tarpeita ja mielihaluja sekä huomioida erilaiset asiakkaat. Pidät työstäsi ja suhtaudut siihen intohimolla – ja se näkyy ylivoimaisina asiakaskokemuksina.
Opintojen painottaminen
Pystyt painottamaan opinnoissasi muun muassa matkailu- ja tapahtuma-alan erityisosaamista valitsemallasi tavalla tai laajentamaan osaamistasi myös muille aloille.
Missä restonomit työskentelevät?
Restonomi on matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan asiantuntija. Restonomin tutkinnon suorittanut pystyy työskentelemään monipuolisesti erilaisissa esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä.
LABista valmistuvana restonomina et ainoastaan työllisty alalle koulutusta vastaaviin tehtäviin, vaan olet mukana määrittelemässä sitä, millaiset tulevaisuuden restonomien työmarkkinat voivat olla tässä muuttuvassa "mara-maailmassa".
Ammattinimikkeitä
- hotellinjohtaja
- matkailupäällikkö
- tapahtumatuottaja
- palvelujohtaja
- ravintolaesihenkilö
- keittiöpäällikkö
- asiakkuuspäällikkö
- markkinointipäällikkö
Restonomi kehittää palveluja käyttäjälähtöisesti
Restonomina opit kehittämään matkailu-, tapahtuma- ja vapaa-ajan palveluita käyttäjälähtöisesti ympäröiviä vahvuuksia ja verkostoja hyödyntäen.
Mitä matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan opinnot sisältävät?
LABin restonomikoulutuksessa matkailu- ja tapahtumaliiketoiminta näyttäytyy sinulle monipuolisesti. Opit keskittymään asiakkaan kokonaisvaltaiseen kokemukseen yhdistämällä palvelu- ja vieraanvaraisuusosaamista ja digitaalisia ratkaisuja. Osaat myös myydä palveluja ja kehittää markkinointia sekä suunnitella erottuvaa, kannattavaa liiketoimintaa.
Pääset räätälöimään restonomitutkintoasi omien tavoitteittesi mukaisesti ja osallistumaan LABin restonomiopiskelijoiden yhteisiin projekteihin. Suosittelemme opiskelijoillemme myös opiskelijavaihtoa tai työharjoittelua ulkomailla.
Koulutus on sinun valintasi, jos haluat opiskella
- joustavasti
- käytännönläheisesti
- toiminnallisesti ja tekemällä oppien
- monipuolisesti
- myös verkossa
Tutustu opintojen sisältöön opinto-oppaassa
Opintojen sisältöjä
- palvelukokemuksen tuottaminen
- vaikuttava markkinointi
- esihenkilötyö ja johtaminen
- asiantuntijuuden brändäys
- yrittäjyys ja innovaatioiden kaupallistaminen
- kannattavuuslaskenta ja talouden suunnittelu
- vieraanvaraisuusalan palvelukehitysprojekti
Tutkintorakenne
- Ydinosaaminen 140 op
- Yhteinen ydinosaaminen 15 op
- Ammatillinen ydinosaaminen 80 op
- Täydentävä osaaminen 70 op
- Valinnaiset ammatilliset opinnot sekä vapaasti valittavat opinnot 70 op
- Harjoittelu 30 op
- Opinnäytetyö 15 op
Hae koulutukseen
Voit hakea koulutukseen seuraavina hakuaikoina
Kevään 2. yhteishaku: 10.3. klo 8.00 – 24.3.2026 klo 15.00
Valitse toteutusmuoto ja hae koulutukseen Opintopolussa:
Mitä eri opetusmuodot tarkoittavat?
Toteutusmuodot vaihtelevat tutkinto-ohjelman ja hakuajan mukaan.
Hotelli-, ravintola- ja matkailuala
Opiskele restonomiksi Lahdessa, Lappeenrannassa tai verkossa.
Miksi LAB?
LAB on uusi AMK niille, joille maailma on mahdollisuus. Tutustu miksi juuri LAB kannattaa valita.
Sinua voisi kiinnostaa myös
Restonomi | Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto
Tradenomi | Liiketalous
Tradenomi | Liiketalous ja logistiikka
Ota yhteyttä hakijapalveluihin
AMK-tutkinnot
- 040 480 9970 tai 044 708 1385
YAMK-tutkinnot
- 050 440 4317