Opiskele julkisen taiteen asiantuntijaksi verkossa
Kuvataiteen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon painopisteenä on julkisen taiteen osaamisen vahvistaminen. Lisäksi koulutuksessa kartoitetaan uusia julkisen taiteen mahdollisuuksia ja pyritään laajentamaan julkisen taiteen käsitettä. Koulutus antaa hyvät perusteet julkisen taiteen tekemiseen sekä alan asiatuntijana toimimiseen.
Opiskelu keskittyy taiteelliseen ilmaisuun julkisen taiteen keinoin sekä yhteistyötahojen kanssa toimimiseen. Kuvataiteen koulutuksessa painotetaan valmiuksia tuoda omaa osaamistaan ja tuotantoaan esille sekä visuaalisesti, suullisesti että kirjallisesti.
Kuvataiteilijan YAMK-koulutuksen keskeisiä osaamisalueita ovat julkisen taiteen teoria ja käytänteet, taiteilijan työelämä ja tuotanto julkisen taiteen parissa. Opinnoissa vahvistetaan julkisen taiteen suunnitelmien esittämistaitoja esimerkiksi 3D-mallintamalla. Koulutuksessa perehdytään julkiseen taiteeseen liittyvään kilpailutoimintaan ja osaamisen esilletuomisen. Luennoitsijoina ovat alan keskeiset asiantuntijat ja toimijat.
Joustavasti etänä ja työn ohessa
Kuvataiteen YAMK-opinnot ovat laajuudeltaan 60 opintopistettä, joista 30 op on opinnäytetyötä. Opinnäytetyön taiteellinen osuus on julkisen taiteen suunnitelma, jota kirjallinen osuus tukee sekä avaa valintoja.
Kuvataiteen opetus tapahtuu joustavasti etäopetuksena ja opiskelu onnistuu myös työn ohessa. Opinnot järjestetään etukäteen sovittuina ajankohtina, pääosin ilta-aikaan verkossa.
”En osannut kuvitella, että julkinen taide voi olla niinkin väliaikaista kuin hiekkakakut rannalla tai mies, joka juoksee paikasta toiseen. Eli julkisen taiteen ei tarvitse olla mitään vuosikausia pysyvää."
Kuvataiteen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon painopisteenä on julkisen taiteen osaamisen vahvistaminen. Koulutus haastaa luomaan uusia keinoja suunnitella ja toteuttaa julkista taidetta. Samalla kehitetään uusia ratkaisuja, joilla julkista taidetta on yhteiskunnassamme mahdollista toteuttaa sekä päivittää mahdollisuuksia sen kokemiselle.
Koulutuksessa kartoitetaan uusia julkisen taiteen mahdollisuuksia ja pyritään laajentamaan julkisen taiteen käsitettä. Koulutus antaa hyvät perusteet julkisen taiteen hankkeisiin ja niihin osallistumiseen sekä alan asiatuntijana toimimiseen.
Opiskelu keskittyy taiteelliseen ilmaisuun julkisen taiteen keinoin sekä yhteistyötahojen kanssa toimimiseen. Koulutuksessa painotetaan valmiuksia tuoda omaa osaamistaan ja tuotantoaan esille sekä visuaalisesti, suullisesti että kirjallisesti.
Koulutuksen keskeisiä osaamisalueita ovat julkisen taiteen teoria ja käytänteet, taiteilijan työelämä ja tuotanto julkisen taiteen parissa. Opinnoissa vahvistetaan julkisen taiteen suunnitelmien esittämistaitoja esimerkiksi 3D-mallintamalla. Koulutuksessa perehdytään julkiseen taiteeseen liittyvään kilpailutoimintaan ja osaamisen esilletuomisen. Luennoitsijoina ovat alan keskeiset asiantuntijat ja toimijat.
Kuvataiteen opetus tapahtuu joustavasti etäopetuksena ja opiskelu onnistuu myös työn ohessa. Opinnot järjestetään etukäteen sovittuina ajankohtina, pääosin ilta-aikaan verkossa.
Kuvataiteen YAMK-opinnot keskittyvät taiteelliseen ja teoreettiseen osaamiseen, asiantuntijatyöosaamisen sekä julkiseen taiteeseen liittyviin opintoihin. Koulutuksessa syvennetään taiteilijan taiteellista ja teoreettista tietämystä.
Opinnot parantavat taiteilijan presentaatiotaitoja ja valmiuksia tuoda omaa osaamistaan ja tuotantoaan esille sekä kykyä tehdä julkisen taiteen tarjouksia. Opintojen yhteydessä käydään läpi kehittämistyöhön ja projektin johtamiseen liittyviä piirteitä, jotka tukevat alan asiantuntijaosaamista.
Keskeinen osa opintoja on myös opinnäytetyö. Kuvataiteen ylemmän tutkinnon (YAMK) opinnäyte muodostuu julkisen taiteen suunnitteluprojektista ja sitä koskevasta kirjallisesta raportista.
Koulutuksen laajuus on 60 op, joka jakautuu seuraavasti: ydinosaaminen 15 op, täydentävä osaaminen 15 op ja opinnäytetyö 30 op. Täydentävä osaaminen sisältää vapaasti valittavia opintoja.
Ydinosaamiseen kuuluu julkisen taiteen teoriat ja käytännöt, tuotanto-osaaminen ja työelämäosaaminen
Täydentävän osaamisen tarjonnassa on esimerkiksi 3D-mallintaminen kuvataiteilijan työvälineenä, projektijohtamista ja kaupunkimuotoilua.
Ylemmässä AMK-tutkinnossa opintojen keskiössä on opinnäytetyö, jonka tavoitteena on työelämän tutkimuksellinen kehittäminen.
Kuvataiteen opinnäytteessä kehittämistehtävän voi kohdentaa omaan työskentelyyn, sen kehittämiseen ja syventämiseen. Opiskelija voi toteuttaa opinnäytteensä myös esimerkiksi omalle työpaikalleen tai ammattikorkeakoulun hankkeessa. Opinnäytetyö on taiteellinen tutkimus, jossa opiskelija osoittaa ammatillisen osaamisen lisäksi taitoa kirjoittaa tutkimustekstiä sekä kykyä ymmärtää tutkimuskäytännöt.
Opinnäytetyön tekeminen ajoittuu koko opintojen ajalle.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on maailmanlaajuisesti yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksistamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittanut saa tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee 1200 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa lähes 90 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä, vaikka ei ulkomaille lähtisikään.
LABissa opiskelijat pääsevät tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojen aikana. Opintoihin voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alan työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä.
Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojen ajan. LAB-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä samaan korkeakouluyhteisöön kuuluvan LUT-yliopiston kanssa.
LAB on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Toimintamme ydin on kestävän, vastuullisen ja uudistavan kasvun tukeminen aineettoman arvonluonnin, monikäyttöisten materiaalien ja ihmisten hyvinvoinnin kautta.