Näin haet yhteishaussa

Kevään yhteishaku

Kevään yhteishaku järjestetään kahdessa osassa: ensimmäisenä hakuaikana haet englanninkielisiin koulutuksiin, toisena hakuaikana suomenkielisiin.

Kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika

Kevään ensimmäisenä hakuaikana haet syksyllä alkaviin englanninkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin. 

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa: haet opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa sinun ei tarvitse asettaa koulutuksia mieluisuusjärjestykseen ja voit tulla hyväksytyksi niin moneen koulutukseen kuin mihin valintamenestyksesi riittää. Voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Kevään yhteishaun toinen hakuaika 

Kevään toisessa yhteishaussa haet syksyllä alkaviin suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin.

Haku tapahtuu Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella ja korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Kevään toisessa yhteishaussa sinun tulee asettaa koulutukset mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeelle siten että valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen koulutuksen, mihin haluat päästä eniten. Harkitse järjestys huolellisesti. Sinulle voidaan tarjota korkeakoulujen toisessa yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää.

Muistathan, että vaikka sinulle tarjottaisiin useampaa paikkaa syksyllä alkavista koulutuksista kevään yhteishauissa, voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Hakeminen molempina hakuaikoina

Jos haet molemmissa yhteishauissa (kevään 1. ja 2. hakuaika) täytät kummankin yhteishaun hakulomakkeen, ensin ensimmäisen yhteishaun lomakkeen tammikuussa ja sitten toisen yhteishaun lomakkeen maaliskuussa.

Voit molempien yhteishakujen koulutuksiin valita kuusi koulutusta, joihin haet. Huomaathan, että koska kyse on eri yhteishauista, hakujen ja valintojen aikataulut eivät ole yhteneväiset ja esimerkiksi takarajat ja määräajat eroavat eri yhteishauille.

Ensimmäisessä yhteishaussa sinulle voidaan tarjota niin monta paikkaa kuin mihin valintamenestyksesi riittää.

Toisessa yhteishaussa sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa, johon valintamenestyksesi riittää ja jonka olet asettanut mieluisuusjärjestyksessä korkeammalle. Voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

 

Syksyn yhteishaku 

Syksyn korkeakouluhaussa haet tammikuussa alkaviin AMK- ja YAMK-koulutuksiin.

Haet Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Sinun tulee asettaa koulutukset mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeelle siten, että valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen koulutuksen, johon haluat päästä eniten. Harkitse järjestys huolellisesti.

Sinulle voidaan tarjota korkeakoulujen syksyn yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää. Muistathan, että voit ottaa vain yhden opiskelupaikan vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

 

Kuva
LAB student.

Kevään yhteishaku

Hae LABiin kevään yhteishaussa:

◆ 2. hakuaika 15.−30.3.