Ympäristöteemainen kesäkoulu keräsi korkeakouluopiskelijoita yhteen ympäri maailmaa

Kuva
Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -lippu liehuu.
Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden teemojen ympärille rakennettu Lahti European Green Capital 2021 Summer School on saatu päätökseen. Kesäkoulun suoritti hyväksytysti 60 opiskelijaa ympäri maailmaa ja osallistujia oli jopa 30 eri kansallisuudesta.

Kesäkoulu järjestettiin 7.–18.6.2021. Opetussisällöistä vastasivat paikalliset korkeakoulutoimijat: LAB-ammattikorkeakoulu, LUT-yliopisto, Lahden Yliopistokampus ja Helsingin yliopisto.

Kaksi viikkoa kestäneen kesäkoulun aikana kestävyysajattelusta kiinnostuneet opiskelijat kuulivat alan tutkimuksista ja käytännön ratkaisuista sekä tekivät ryhmätöitä. Lisäksi ympäristöpääkaupunkivuoden ohjelmajohtaja Saara Vauramo kävi toimittamassa terveiset kesäkouluun osallistuneille.

”Kesäkoulu meni äärimmäisen hyvin ja opiskelijoiden palaute oli positiivista. Erityisesti luonnossa ja oikeissa paikoissa kuvatuista luentovideoista pidettiin kovasti. Näin saimme opiskelijoille näytettyä Lahtea ja ympäröivää luontoa. Myös interaktiivisista luennoista saimme kiitosta”, kertoo kesäkoulun koordinaattori Sari Horn LAB-ammattikorkeakoulusta.

Kesäkoulukonseptissa eri alojen sekä maiden opiskelijat pääsivät tekemään ryhmätöitä yhdessä. Opintojen suurinta antia opiskelijoiden mielestä oli monialainen opiskelu ja verkostoituminen. Opiskelijoiden lisäksi myös järjestäjätaho koki kesäkoulun onnistuneeksi.

”Järjestäjät ja opettajat olivat tyytyväisiä lopputulokseen. Erityisesti opettajat kehuivat onnistuneita ryhmiään, joissa opiskelijat työskentelivät ahkerasti ja yhteistyössä, vaikka kesäkoulu järjestettiinkin virtuaalisesti. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa sujui loistavasti”, Horn kiteyttää.

Lisätietoja:

Sari Horn, kansainvälisten asioiden koordinaattori | LAB-ammattikorkeakoulu
+358 50 387 1900, sari [dot] hornatlut [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti