Valmistuvien kuvataiteilijoiden opinnäytetyönäyttelyt Imatran taidemuseossa

Kuva
Kuvataiteen opinnäytetyönäyttelyt 2023
LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista keväällä 2023 valmistuvien kuvataideopiskelijoiden opinnäytetyöt on koottu kahdeksi näyttelyksi Imatran taidemuseoon.

Kevään 2023 näyttelyissä on esillä yhteensä 27 opiskelijan opinnäytteet. Zoom19-nimeä kantavan lopputyönäyttelyn teemaksi valikoitui muun muassa koronapandemiasta aiheutuneet poikkeusolot.

Valmistuvat taiteilijat ovat opiskelleet ammattiinsa ajoittain poikkeuksellisissa oloissa. Kuvataiteen opetus siirtyi vuonna 2019 Imatralta uusiin tiloihin Lappeenrantaan, ja koronapandemian myötä lähiopetus vaihtui etäopetukseksi esimerkiksi Zoom-sovelluksen välityksellä.

”Olemme perehtyneet kuvataideopintojen aikana laajasti erilaisiin taiteen tekemisen menetelmiin. Opinnäytetyössä fokus tarkentuu. On zoomattava lähelle ja keskityttävä yhteen tekniikkaan sekä aiheeseen”, LABin kuvataiteen opiskelijat Mari Koskela ja Vilhelmiina Tikka-Rissanen kertovat.

Näyttelyn teosten aihekirjo on laaja, ja niissä käsitellään sekä yhteiskunnallisia että henkilökohtaisia aiheita. Tarkastelun kohteena ovat mytologia ja myytit, muistot ja menneisyys, koti ja arkielämä, kulutustottumukset, syrjäytyminen sekä ihmiskeho.

Zoom19-näyttely 24.2.–31.3.2023

Opinnäytetyönäyttelyt on jaettu kahteen osaan.

1. näyttely 24.2.–10.3.

Avajaiset järjestetään torstaina 23.2. klo 16.30–18.

Näyttelyssä mukana: Antti Ahtee, Kristiina Kajaste, Kaisa Kallioniemi, Ninni Kola, Mariella Korhonen, Mari Koskela, Teemu Kykyri, Emma Okkola, Saara Ripatti, Vilhelmiina Tikka-Rissanen, Heli Toikka ja Santtu Tuomola. 

2. näyttely 17.3.–31.3. 

Avajaiset järjestetään torstaina 16.3. klo 16.30–18.

Näyttelyssä mukana: Niina Alakopsa, Robin Clark, Veera Costa, Nikita Furin, Vera Haanpää, Minna Heikkilä, Olga Hyvönen, Henna Kainulainen, Heidi Karanta, Jasmin Lier, Taijatuuli Louhivuori, Anni Maajärvi, Veera Mankki, Melina Modinos ja Terhi Skippari.

Näyttelyt ovat avoinna Imatran taidemuseossa arkisin klo 9–18.

Lisätiedot:

Kuvataiteilija (AMK), kuvataide, Lappeenranta

Kuvataiteen koulutuksessa opiskelet taidetta monipuolisesti. 

Kuva
LAB student.

Syksyn yhteishaku 4.–14.9.

Tutustu koulutustarjontaan, löydä oma tutkintosi ja hae opiskelemaan LABiin. 💎

Sijainti