Valmistujaislahjaksi puu alumnien metsään

Kuva
Taimi metsässä
Ilmastotekona ja valmistumisen kunniaksi LAB-ammattikorkeakoulu alkaa istuttamaan alumneillensa puita Lahteen ja Lappeenrantaan.

Alumnien metsä kattaa kaupunkien osoittamat alueet Lahdessa ja Lappeenrannassa, joihin ensimmäiset taimet istutetaan touko- ja syyskuussa. Jatkossa jokaiselle kuluneen lukuvuoden aikana valmistuneelle istutetaan puu aina keväisin. LAB on ensimmäinen korkeakoulu, joka istuttaa alumneilleen puita omaan metsään.

”Haluamme muistaa valmistuneita vastuullisella lahjalla, tulevaisuuden hiilinieluksi istutettavalla puulla. Meiltä valmistuneet opiskelijat edistävät kestävää kehitystä ja vastuullisuutta sekä työssään että yhteiskunnassa korkeakoulutettuina ammattilaisina”, LABin rehtori Turo Kilpeläinen sanoo.

Lahden kaupunki on osoittanut alumnien metsälle 11 hehtaarin alueen, jonne ensimmäiset puuntaimet istutetaan 26.5.2023. Taimet on lahjoittanut Isku.  

Oppimisympäristö ja muisto valmistumisesta

Puiden istutus on osa kevätlukukauden viimeistä opiskelijatapahtumaa, ja taimia ovat istuttamassa niin valmistuneet kuin opiskelijakunta ja ainealayhdistyksetkin.

”Opiskelijajuhlakin järjestetään alumnien metsässä. Ohjelmassa on istutuksen lisäksi puheita, musiikkia ja rentoa yhdessäoloa luonnossa. Tapahtuma on opiskelijoiden käsialaa, ja tulemme myös jatkossa osallistamaan opiskelijoita alumnien metsän kehittämiseen, kuten hiilitaseen laskentaan sekä mahdollisen kodan suunnitteluun ja toteutukseen”, lehtori Hanna-Mari Karhinen kertoo.

Alumnien metsään ovat kaikki vierailijat tervetulleita. Esimerkiksi LAB-ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat pääsevät seuraamaan metsän kehitystä opintojen alusta aina oman taimen istutukseen asti.

→ Tutustu alumnien metsään: lab.fi/alumnien-metsa

Lisätietoja:

Hanna-Mari Karhinen, lehtori, +358 400 623 672, hanna [dot] karhinenatlab [dot] fi

Turo Kilpeläinen, rehtori, +358 44 708 5085, turo [dot] kilpelainenatlab [dot] fi

Kuva
Solar Panel LAB

Kestävä kehitys ja vastuullisuus

Uudistamme työelämää ja työnteon tapoja. Kokeilemme uusia asioita ja tekemisen tapoja kestävästi ja vastuullisesti, yhdessä yritysten kanssa.  

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.