Sosiaali- ja terveydenhuollon kehitysympäristö kerää eri alojen ammattilaisia yhteen Etelä-Karjalassa

Kuva
LAB-ammattikorkeakoulun ELSA-projekti
Sosiaali- ja terveysalan kiihtyvä digitalisoituminen edellyttää tiivistä yhteistyötä monelta toimijalta – niin yrityksiltä, sote-palvelujen tuottajilta ja tutkijoilta kuin kansalaisiltakin. Sote-alan ammattilaisten käyttöön tuotetut uudet teknologiat ja ratkaisut vaativat kuitenkin toimivan testiympäristön, jotta lopputulokset vastaavat todelliseen asiakastarpeeseen. Tiistaina 29.9. järjestettävä webinaari tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa sote-palvelujen yhteiskehittämiseen erityisesti Etelä-Karjalassa.

LAB-ammattikorkeakoulu, LUT-yliopisto ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ovat kehittäneet Elinvoimaa älykkäällä sotella (ELSA) -projektissa ELSA Testbed -kehitysympäristön, jossa on mahdollista testata esimerkiksi uusia tuotteita ja palveluja aidossa asiakasympäristössä.

”Testbed tarjoaa sote-alan asiantuntijat tuotteiden kehitysprosessin eri vaiheisiin, jolloin tuotteella on mahdollisuus kehittyä mahdollisimman toimivaksi. Sote-alan ammattilaisten ja asiakkaiden avulla yritykset saavat siis kehitettyä tuotteistaan ja ratkaisuistaan aidosti parempia”, selventää projektipäällikkö Kaisa Pesonen Eksotelta.

Sote-alalle tuotettuja ratkaisuja on mahdollista testata niiden eri kehitysvaiheissa testbed-toiminnalla. ELSA-projektin aikana on muodostettu myös testbed-verkostoja, joihin kuuluu ELSA Testbedin lisäksi sote-alalle ratkaisuja kehittäviä yrityksiä sekä muita sidosryhmätoimijoita, jotka hyötyvät jokainen osaltaan yhteiskehittämisestä. Parhaimmillaan ELSA Testbed voi saada erilaiset toimijat kohtamaan ja jatkamaan yhdessä matkaa ilman testbedin apua. Eksotella on keskeinen rooli maakunnan sote-palvelujen järjestäjänä ja yhdessä LABin ja LUTin kanssa etulinjan ilmiöitä on mahdollista kehittää tarvittavaan suuntaan. Testbed-toiminnan painotus on sairaalan ulkopuolisissa palveluissa, joita on kehitetty Etelä-Karjalassa jo pitkään. 

”Monenlaisten palvelujen innovoiminen ja testaaminen on tärkeää joka alalla, mutta erityisesti sote-alalla muun muassa pitkät lupaprosessit, asiakas- ja potilastietosuojat sekä tietojärjestelmät ovat asioita, joihin sisälle pääseminen palvelujen tuottajan näkövinkkelistä voi olla haastavaa ilman ELSAn kaltaisen toimijan apua”, kertoo projektipäällikkö Jaani Väisänen LAB-ammattikorkeakoulusta.

ELSA-projekti on auttanut tähän mennessä lähes 30 yritystä ratkaisujen kehittämisessä, testaamisessa ja validoinnissa. EAKR-rahoitteisen projektin keskeisin saavutus on ELSA Testbed -innovaatioalustan luominen palveluineen ja toiminnan tuotteistettu konseptointi. 

Yrityswebinaari sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteiskehittämisestä Etelä-Karjalassa

ELSA-projekti järjestää webinaarin tiistaina 29.9.2020 klo 18–20, jossa keskustellaan sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteiskehittämisestä Etelä-Karjalassa. Tilaisuus on suunnattu erityisesti yrityksille, sote-palvelujen tuottajille ja -kehittäjille sekä opiskelijoille ja muille sote-palvelujen yhteiskehittämisestä kiinnostuneille. Palvelujen kehittämiseen tarvitaan yhä enemmän eri alojen ammattilaisten vuoropuhelua ja näkökulmia.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan useiden esimerkkien sekä haastattelujen kautta eteläkarjalaisesta testbed-verkostosta ja sen toiminnasta. Linkki webinaariin julkaistaan elsatestbed.fi-sivulla ennen tilaisuutta. 

Lisätietoja:

Kaisa Pesonen | +358 40 651 3007, kaisa [dot] pesonenateksote [dot] fi

Jaani Väisänen | +358 40 687 6850, jaani [dot] vaisanenatlab [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti