Salpausselkä Bike Fest avaa Päijät-Hämeen pyöräilykesän

Kuva
Pyöräily Camping Messilä
Salpausselkä BIke Festin keskuspaikka on Camping Messilässä
Päijät-Hämeen pyöräilykesä käynnistyy vuonna 2023 alueen pyöräily- ja matkailutoimijoiden yhdessä ideoimalla Salpausselkä Bike Fest -tapahtumalla. Tapahtuman keskuspaikkana toimii 27.5.2023. Camping Messilä, mutta mielenkiintoista ohjelmaa on pyöräilyväelle tarjolla jo perjantaina 26.5. Vierumäen etkoilla. Tapahtuma toteutusta koordinoi LAB-ammattikorkeakoulun ja PHLU: n yhteinen Pyörämatkailijan Päijät-Häme -hanke.

Salpausselkä Bike Fest tuo esille Päijät-Hämeen pyörämatkailun parhaita reittejä ja palveluja sekä tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden testata niitä itse. Ensimmäisen Salpausselkä Bike Fest -tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut mukana yli 25 toimijaa ympäri Päijät-Hämettä.

Salpausselkä Geoparkista sisältöä ohjelmaan

Tapahtuma on osa Euroopan Geopark-viikkoja ja auttaa tekemään näkyviksi geopark-toiminnan teemoja. Ensimmäinen Salpausselkä Bike Fest painottuu Hollolan-Lahden-Heinolan alueelle, mutta konseptin ideana on, että tapahtuma voitaisiin toteuttaa vuorovuosin I ja II Salpausselkien alueilla, jolloin pystyttäisiin kattamaan paremmin koko Salpausselkä Geoparkin alue.

Salpausselkä Bike Festin ohjelmarungon muodostavat opastetut MTB- ja gravelretket, joiden sisällöissä tuodaan esille alueen geologista perintöä. Yksittäisten retkien ohjelmassa on mm. geologisesti kiinnostava kahvitauko, vierailu sahtimuseossa sekä tutustumista alueen geologisten kohteiden tarinaan. Keskuspaikalla tarjolla on pyörän huoltoa, fillarin testausta, messutapahtuma sekä lasten teematapahtuma, Sepon ja Saulin geopark -pyöräkoulu. Näiden lisäksi Camping Messilässä voi tutustua myös Tervetuloa pyöräilijä -teemaisiin messuihin sekä teettää fillarin pikahuollon. Tapahtuman tunnelmanluojana toimii Mikko ”Peltsi” Peltola. Pyöräretkien jälkeen keskuspaikalla käynnistyy kesän kuumin after bike.

Matalan kynnyksen pyöräilyä

Salpausselkä Bike Fest on matalan kynnyksen pyöräilytapahtuma, johon voi lähteä mukaan kuka tahansa pyöräilyn perusteet hallitseva polkija. Kaikki tapahtuman retket ovat opastettuja ja ohjelmasta löytyy runsaasti myös retkiä, joilla vuokrapyörä sisältyy retken hintaan. Tapahtuman keskuspaikalle Camping Messilään ei ole pääsymaksua ja myös lasten tapahtuma on osallistujille ilmainen, eikä vaadi ilmoittautumista. Muille retkille ilmoittautuminen onnistuu tapahtuman nettisivujen kautta, osoitteessa salpausselkabikefest.com.

TKI-asiantuntija

Päivi Tommola
TKI-asiantuntija
paivi [dot] tommolaatlab [dot] fi