REHOME maailmanlaajuisesti esillä Tukholman kaluste- ja valaisinmessujen virtuaaliosastolla

Kuva
REHOME-konsepti
Kuva: Antti Turunen
LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin REHOME Collective -kokonaiskonsepti on mukana Tukholman kaluste- ja valaisinmessuilla 8.–14.2.2021. Konseptin hätämajoitus- ja sanitaatioratkaisuihin pääsee tutustumaan messujen virtuaalisella Greenhouse 2021 -osastolla.

REHOME Collectiven virtuaalista messuosastoa ovat olleet rakentamassa LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun koulutuksesta kuluvan kevään aikana valmistuvat Sara Auvinen ja Tiia Jokinen sekä Aalto-yliopistossa muotoiluopintojaan jatkaneet LABin Muotoiluinstituutin alumnit Henri Mertanen ja Jussi Alanen.

Kaluste- ja valaisinmessujen Greenhouse-kokonaisuuteen valittiin tulevaisuuden lupaavimmat muotoilijat ja muotoilukonseptit, jotka vastaavat töillään tapahtuman ydinarvoja: uteliaisuus, innovaatio ja kestävyys.

”REHOME Collective vastaa eritoten tapahtuman arvoihin. Konseptin keskiössä ovat kotimaisesta biopohjaisesta materiaalista täysautomaationa valmistettavat edulliset ja helposti ilman työkaluja koottavat hätämajoitus- sekä sanitaatioratkaisut, jotka tarjoavat logistisesti kevyen ja vaivattoman ratkaisun väliaikaisen asumisen tarpeisiin”, selventää LABin REHOME-hankkeen projektipäällikkö Katariina Mäenpää.

Vastuullisuusnäkökulma toteutuu REHOME-konseptin materiaalivalinnoissa

REHOME Collective -kalusteet palvelevat erityisesti väliaikaisia tarpeita esimerkiksi kriisialueilla ja pakolaisympäristöissä sekä länsimaisilla markkinoilla väliaikaismajoituksena erilaisissa ulkoilmatapahtumissa, vapaa-ajan ympäristöissä sekä luontokohteissa.

”Kalusteissa käytettävät aaltopahvi ja vaneri eivät materiaaleina ole ikuisia, mutta ne tarjoavat äkilliseen tarpeeseen järkevän, kustannustehokkaan sekä ympäristöystävällisen ratkaisun. Elinkaarensa aikana tuotteet toimivat hiilinieluina sitoen hiilidioksidia ja lopuksi ne voidaan joko kierrättää tai polttaa energiaksi”, sanoo Mäenpää ja korostaa tuotantoprosessien olevan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia.

Tukholman kaluste- ja valaisinmessujen Greenhouse 2021 -näyttely avattiin maanantaina 8.2. ja se on avoinna maksutta vuoden loppuun saakka osoitteessa www.greenhousedesign.se.

» REHOME somessa: @rehome2021

REHOME COLLECTIVE

Lisätietoja:

Katariina Mäenpää, projektipäällikkö | +358 44 708 5039, katariina [dot] maenpaaatlab [dot] fi

Vesa Damski, muotoilun lehtori | +358 44 708 1518, vesa [dot] damskiatlab [dot] fi

Sara Auvinen, muotoilijaopiskelija | +358 44 208 0495, sara [dot] auvinenathotmail [dot] com

Tiia Jokinen, muotoilijaopiskelija | +358 45 654 0456, jokinen [dot] tiiaatgmail [dot] com

Henri Mertanen, muotoilun maisteriopiskelija | +358 40 594 0421, henrimarkusmertanenatgmail [dot] com

Jussi Alanen, muotoilun maisteriopiskelija | +358 50 560 5135, jussipekka [dot] alanenatgmail [dot] com

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti