Päijäthämäläiset tapahtuma-alan toimijat kiertotalouden pyörteissä

Kuva
Kuvassa katsoja tekee käsillään sydämen nauttiessaan konsertista
Yleisötapahtumat ovat täynnä tunteita herättäviä kohtaamisia. Kiertotalouteen panostamalla tapahtumatoimijat voivat vahvistaa hyvää fiilistä niin yleisölle kuin toimialalle.
Kiertotalous näkyy nykyisin laajasti eri aloilla, eikä päijäthämäläinen tapahtumatoimiala tee poikkeusta. 2nd round - jätelavalta palkintovitriiniin -projektissa kehitetään alueellista tapahtumaliiketoimintaa ja etsitään uusia innovaatioita vihreämpien ratkaisujen parissa.

2nd round -projekti haastatteli päijäthämäläisiä tapahtumatoimijoita syksyn ja talven aikana. Keskusteluiden tarkoituksena oli kartoittaa alueella tapahtumien parissa toimivien tahojen, kuten messurakentajien, tapahtumajärjestäjien ja tapahtumapaikkojen edustajien mietteitä kiertotaloudesta. Tapahtumatoimiala näyttäytyi monipuolisena ja dynaamisena sekä vahvasti kilpailtuna alana, jolla on alueellisesti vahvat perinteet ja vankkoja näyttöjä. Kiertotalous oli haastatelluille jo varsin usein arkipäivää, mutta uudenlaisten ratkaisujen innovoiminen ja liiketoiminnan kehittäminen siten, että vihreydestä saisi aidosti kilpailuetua oli vielä alkutekijöissään.

Koronavirus on sittemmin iskenyt vahvasti juuri tapahtuma-alan toimijoihin, joten uusia ideoita ja rohkeita kokeiluja kaivataan lähitulevaisuudessa varmasti. Voisiko tästä hioa uuden kärjen tapahtumatoimialan nostamiseksi epidemian jälkimainingeissa? Tutustu haastatteluiden yhteenvetoon tarkemmin tästä!

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti