Päijät-Hämeen alueen työllistämisen tuen hyvät menetelmät ja käytännöt näkyväksi

Kuva
LAB student life
LAB-ammattikorkeakoulun ASKELMAT-hanke järjestää vuoden 2022 aikana erilaisia tilaisuuksia, joiden tarkoituksena on koota ja lisätä tietoa osa- ja täsmätyökykyisten nuorten työllistymiseen liittyvistä hyvistä käytänteistä sekä kolmannen sektorin roolista työllistämisen kentällä. Tietoa ja käytänteitä kootaan nuoren osallisuuspoluksi sekä työkirjaksi, ja ne valmistuvat alkuvuodesta 2023.

Tilaisuuksia järjestetään koulutus- ja keskustelutilaisuuksina, tietoiskuina sekä seminaareina. Näiden lisäksi on myös muita yhteistyön muotoja, kuten työllistymisen edistämisen palvelut näkyväksi -kampanja sekä opinnäytetyöhaastattelut.

Järjestöt toimivat hyvänä esimerkkinä nuorten työllistämisessä ja kolmas sektori on tällä hetkellä merkittävä palkkatukityöllistäjä ja työkokeilupaikkojen mahdollistaja Suomessa.

”Myös Päijät-Hämeessä työllistymistä edistävien järjestöjen rooli on merkittävä alueen työllisyydenhoidossa. Silti roolia ei aina tunnisteta, vaan toimintaa kuvataan puuhasteluna. Toivommekin, että voimme yhteisenä rintamana nostaa esiin alueen työllistymistä edistävien järjestöjen merkitystä sekä alueen toimivia käytänteitä”, projektipäällikkö Outi Jokinen sanoo.

Tilaisuuksiin ja tapahtumiin kutsutaan mukaan erityisesti alueen 3. sektorin edustajia, tukityöllistettyjä nuoria sekä muita toimijoita ja organisaatioita, joilla on kokemusta osa- ja täsmätyökykyisten nuorten ohjaamisesta työllistämisen kentällä sekä tukityöllistämisestä, esimerkiksi Paikka auki -rahoituksella tai palkkatuella. Vaikka kokemusta ei vielä olisikaan, niin nyt on mahdollisuus saada lisää tietoa ja kuulla muiden kokemuksia aiheesta.

Palautetta kevään tapahtumista pääsee antamaan lomakkeen kautta. Saman lomakkeen kautta voi myös ennakkoilmoittautua syksyn tilaisuuksiin.

Lisätiedot:

Outi Jokinen
TKI-asiantuntija
outi [dot] jokinenatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset

Sijainti