Oppilaitosyhteistyöstä vauhtia yrityksen mobiiliratkaisuihin

Kuva
Digitaalisten ratkaisujen lean-innovointi -kurssilla edetään vaiheittain erilaisten työskentelypohjien avulla.
LAB-ammattikorkeakoulussa tehdään aktiivisesti yhteistyötä yritysten kanssa niin koulutuksen kuin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyön osalta. Yritysten antamia toimeksiantoja ja uudenlaisia innovaatioita voidaan kehittää esimerkiksi erilaisilla opintojaksoilla.

Digitaalisten ratkaisujen lean-innovointi on LAB-ammattikorkeakoulussa vuosittain pidettävä opintojakso ylempää AMK-tutkintoa suorittaville. Kurssilla suunnitellaan mobiiliratkaisuja Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan seutujen yrityksille Lean Service Creation (LSC) -menetelmää hyödyntäen.

LSC-menetelmässä edetään vaiheittain erilaisten työskentelypohjien avulla, ja asiakas pääsee mukaan heti prosessin alkuvaiheessa.

”Tällainen toiminta hyödyttää eritoten pienempiä yrityksiä, joilla ei vaikkapa taloudellisista syistä ole mahdollisuutta pysytellä mobiilikehityksessä mukana”, LABin visuaalisen viestinnän yliopettaja Harri Heikkilä sanoo.

Yhteistyö tarjoaa lähiseudun yrityksille maksutonta apua digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen. Kurssin päätyttyä mobiilisovellusten mallinnukset ja suunnitelmat jäävät yrityksille käytettäväksi.

Opintojaksolle osallistuu opettajia ja opiskelijoita sekä liiketaloudesta että Muotoiluinstituutista, eli digitaalisia ratkaisuja tarkastellaan käyttökokemus- ja käyttöliittymäsuunnittelun lisäksi myös liiketoiminnan tarpeiden ja tavoitteiden näkökulmasta.

”Opintojaksoa on järjestetty menestyksekkäästi jo viiden vuoden ajan, ja olemme suunnitelleet palvelumuotoilu- ja tuotekehitysprosessin avulla mobiiliratkaisuja lähes 30 yritykselle”, lehtori Sariseelia Sore LAB-ammattikorkeakoulusta kertoo.

Kurssia koordinoivat Sore ja Heikkilä näkevät yritysyhteistyön merkittävänä niin yrityksille kuin opiskelijoillekin, ja se tarjoaa loistavan tilaisuuden verkostoitumiseen ja liikeidean kirkastamiseen.

”Opiskelijat ovat kokeneet kurssin sekä työelämäläheisen oppimisen tärkeänä, ja yritykset ovat olleet erityisen kiinnostuneita opiskelijoiden mobiilisovellusten mallintamisosaamisesta.”

Maksutonta apua mobiilikehitykseen

Onko yritykselläsi tarvetta esimerkiksi uudelle mobiilisovellukselle? Ilmoittaudu mukaan kurssille!

Kysy lisää:

Harri Heikkilä, visuaalisen viestinnän yliopettaja, +358 44 708 5204, harri [dot] heikkilaatlab [dot] fi (harri[dot]heikkila[at]lab[dot]fi)

Sariseelia Sore, lehtori, +358 44 708 0174, sariseelia [dot] soreatlab [dot] fi (sariseelia[dot]sore[at]lab[dot]fi)

・・・

Yritysyhteistyö toteutetaan osana Päijät-Hämeen Mobile UX pilotti -hanketta.

Oppilaitosyhteistyön käsikirja yrityksille

Mitä yritysten oppilaitosyhteistyö tarkoittaa? Miten yhteistyö aloitetaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen oppilaitosyhteistyön käsikirjasta.