Opintopolku-palvelun tiedonsiirtoihin liittyvä virhe ei koske LABin ja LUTin hakijoita

Opetushallitus tiedotti torstaina 25.5.2023, että osa korkeakoulujen hakijoista on voinut tulla virheellisesti hyväksytyksi ensikertalaisena korkeakouluun. Virhe Opintopolku-palvelussa on nyt korjattu. LAB-ammattikorkeakoulu ja LUT-yliopisto ehtivät korjata virheen järjestelmiinsä ennen opiskelijavalintojen julkaisua, joten se ei koske LABin ja LUTin hakijoita.

Opintopolku on Opetushallituksen palvelu, jossa suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät omien koulutustensa tietoja. Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Opiskelijaksi voidaan valita myös valintakokeen, valintakokeen ja todistuksen tai esimerkiksi avoimen korkeakoulun aiempien opintojen perusteella.

Korkeakoulut päättävät valintaperusteista ja opiskelijaksi ottamisesta, joten hakijoihin mahdollisista vaikuttavista tekijöistä päättää kukin korkeakoulu. Opetushallitus pahoitteli tilannetta 25.5. lähettämässä tiedotteessaan ja lupasi tiedottaa asiasta lisää seuraavalla viikolla.