Muotoiluinstituutin opinnäytetyönäyttely 2020 järjestetään Instagramissa – näyttelyvieraita toivotaan halki Suomen

Kuva
Muotoiluinstituutin opinnäytetyönäyttely Instagramissa 15.5.2020 klo 18.00
LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opinnäytetyönäyttely järjestetään tällä kertaa täysin virtuaalisena. Vuoden 2020 opinnäytetyönäyttelyn avajaisviikko 11.–15.5. sisältää runsaasti taide-elämyksiä, joita voi seurata Spectrum-nimeä kantavan näyttelyn Instagram-tilillä @mi_degreeshow.

Muotoiluinstituutti tunnetaan Suomessa yhtenä johtavana muotoilun ja visuaalisen viestinnän oppilaitoksena. Muotoiluinstituutista valmistuvien osaaminen on esillä virtuaalisessa Spectrum-opinnäytetyönäyttelyssä, joka on tuotettu opiskelijavoimin konseptin ideoimisesta rakenteisiin sekä visuaalisen ilmeen viimeistelyyn saakka.

LABin Muotoiluinstituutin lehtori Henri Halla-Aho toivoo näyttelyvieraita halki Suomen, sillä Instagramissa toteutettava opinnäytetyönäyttely mahdollistaa näyttelyvieraat tällä kertaa hieman kauempaakin.

”Nyt on luonnollinen hetki kokeilla täysin virtuaalista näyttelyä, kun suuri osa yhteiskunnasta on siirtynyt etätyöskentelyyn ja virtuaalisten palveluiden äärelle. Aineeton näyttely sopii myös hyvin kestävän kehityksen päämääriin, joita muotoilun koulutuksessa korostamme. Olen ylpeä siitä, kuinka hyvin ja nopeasti näyttelyarkkitehtuurikurssin opiskelijat pystyivät orientoitumaan fyysisen näyttelyn suunnittelusta ja toteutuksesta täysin virtuaaliseen näyttelyyn.”

Yhteisen opinnäytetyönäyttelyn Muotoiluinstituutti järjesti ensimmäisen kerran viime vuonna ja tämän vuoden Spectrum-näyttely jatkaa samaa perinnettä. Näyttely tarjoilee töitä laajalti Muotoiluinstituutin eri aloilta, kuvataidetta lukuun ottamatta. Kuvataiteen opiskelijoiden vuoden 2020 opinnäytetyönäyttely järjestettiin Imatran taidemuseossa jo helmi-maaliskuussa.  

Tuottaja Riikka Ahonen on tyytyväinen näyttelyn toteuttamistapaan, vaikkakin se vaihtui lennosta. ”Vallitsevan koronaviruspandemian vuoksi jouduimme muuttamaan toteutustapaamme, sillä ennen karanteenia ja sosiaalista eristäytymistä olimme suunnitelleet fyysisen näyttelyn toteuttamista hyvin pitkälle. Nyt olemme kuitenkin innoissamme, että saamme kokeilla ja toteuttaa jotain uutta – sellaista, mitä ei ole ennen tehty ja julkaista ensimmäisen, täysin virtuaalisen opinnäytetyönäyttelyn.”

Spectrum-näyttelyssä on esillä muun muassa videoanimaatioita, käyttöliittymäsuunnittelua, erilaisia ajoneuvomalleja, musiikkivideoita, erilaisten yritysten uudistettuja brändi-ilmeitä sekä esimakua vaatemallistoista. Nähtävillä on myös viimeisen korumuotoilijoiden vuosikurssin koruja. Opinnäytetöitä julkaistaan joka päivä klo 10 koko avajaisviikon ajan 11.–15.5., ja virallisia avajaisia juhlitaan perjantaina, jolloin kaikki työt on julkaistu. Tarkempi ohjelma julkaistaan Instagramissa.

Tervetuloa seuraamaan Spectrum-opinnäytetyönäyttelyä Instagramiin, @mi_degreeshow!

Lisätietoja:

Lehtori Henri Halla-Aho, Muotoiluinstituutti | +358 44 708 5080, henri [dot] halla-ahoatlab [dot] fi

Tuottaja Riikka Ahonen | riikka [dot] 1 [dot] ahonenatstudent [dot] lab [dot] fi

 

Muutamia näytteitä Spectrum-näyttelyyn tulevista töistä:

Ville Maali | Kuvanäyte sarjasta Mothers
Ville Maali | Kuvanäyte sarjasta Mothers: kuvattu intialaiselle kansalaisjärjestölle osana opinnäytetyöprojektia.   

 

Taisia Alexeeva
Taisia Alexeeva | Kierrätetyn denim-kankaan mahdollisuudet vaatetuksessa.

 

Matias Pekkonen, ajoneuvomuotoilu | KORG-brändille ajoneuvo  
Matias Pekkonen | KORG-brändille ajoneuvo.

 

Saara Varala, graafinen suunnittelu | SELL Games 2020 -urheilukisojen maskotti   
Saara Varala | SELL Games 2020 -urheilukisojen maskotti.

 

Oskari Joukas, teollinen muotoilu | Kantolaite maastohiihtovarusteille: Toteutettu osana Amerin kulttuurisäätiön ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteistä hanketta.  
Oskari Joukas | Kantolaite maastohiihtovarusteille: toteutettu osana Amerin kulttuurisäätiön ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteistä hanketta.  

 

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti