LAB yhteistyöhön hollantilaisen ammattikorkeakoulun kanssa

Kuva
Kuvassa Avansin vararehtori Jacomine Ravensbergen (vas.) ja LABin rehtori Turo Kilpeläinen.
Kuvassa Avansin vararehtori Jacomine Ravensbergen (vas.) ja LABin rehtori Turo Kilpeläinen. KUVAAJA: SARI HORN
LAB-ammattikorkeakoulu ja hollantilainen ammattikorkeakoulu Avans University of Applied Sciences (Avans) ovat allekirjoittaneet strategisen kumppanuussopimuksen.

LAB-ammattikorkeakoulu ja Alankomaiden yksi johtavista ammattikorkeakouluista Avans syventävät yhteistyötään. Tuoreella kansainvälisellä kumppanuussopimuksella vahvistetaan koulutuksen lisäksi tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioyhteistyötä (TKI) sekä strategista korkeakouluyhteistyötä ja hyvien käytänteiden jakamista. Sopimuksen myötä molemmat osapuolet ovat myös sitoutuneet etsimään ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin omissa maissaan.

Sopimus allekirjoitettiin Smart Cities in Smart Regions -konferenssissa Hollannin Bredassa torstaina 21.4.2022.

”Yhteistyömme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja yhteisiin näkemyksiin. Ammattikorkeakoulujen merkitys yhteiskunnalle on tulevaisuuden ammattilaisten käytännönläheisessä kouluttamisessa ja uudenlaisten innovaatioiden tarjoamisessa”, Avansin vararehtori Jacomine Ravensbergen kommentoi.

”Suomi ja Hollanti kohtaavat samankaltaisia yhteiskunnallisia ja taloudellisia haasteita, jonka vuoksi voimien yhdistäminen ja kansainvälisen kontekstin lisääminen parantaa molempien korkeakoulujen tavoitteiden toteutumista", Ravensbergen jatkaa.

”Näen sopimuksen myös mahdollisuutena auttaa paikallisia yrityksiä heidän kansainvälisessä kasvussaan yhteistyön kautta. Korkeakouluina edustamme kahta maailman tehokkainta kansallista koulutusjärjestelmää, ja koulutuksemme laatu on auditoitu. Toivon tämän johtavan onnistuneeseen TKI-yhteistyöhön korkeakoulujen ja niiden henkilökunnan sekä opiskelijoiden välillä”, LABin rehtori Turo Kilpeläinen sanoo.

Lisätietoja:

Turo Kilpeläinen, rehtori, LAB-ammattikorkeakoulu, +358 44 708 5085, turo [dot] kilpelainenatlab [dot] fi

Jacomine Ravensbergen, Avans University of Applied Sciences, j [dot] ravensbergenatavans [dot] nl

Uusimmat uutiset