LAB mukana suuressa käsi- ja taideteollisuusalan koulutuksen kehittämishankkeessa

Kuva
MOSAIC hankkeeseen osallistuvien ryhmäkuva
Hanke käynnistyi syyskuussa Ranskan Lyonissa pidetyssä ohjausryhmän kokouksessa.
LAB-ammattikorkeakoulu on mukana kehittämässä eurooppalaista käsi- ja taideteollisuusalan koulutusta ja opetusta suuressa MOSAIC-hankkeessa. Hanke on käynnissä 2022-2026 välisenä aikana.

MOSAIC-hankkeen tarkoituksena on varmistaa taide- ja käsityöalan koulutuksesta saatavat korkealaatuiset taidot sekä parantaa koulutuksen tarjontaa kehittämällä uusia koulutusmoduuleja. Lisäksi tavoitteena on parantaa yritysten ja ammatillisten koulutuskeskusten välistä yhteistyötä sekä edistää alan kansainvälistymistä.

LAB-ammattikorkeakoulun vastuulla on tarjota korkeakoulun näkemys ammatilliseen koulutukseen, olla mukana koulutuspolkujen kehittämisessä sekä hankkeen tutkimuksellisessa toteutuksessa. LAB työskentelee vastuualueensa osalta yhteistyössä ranskalaisen Universite Jean Monnet Saint-Etiennen kanssa.

Koulutuksen kehitystyö tehdään työelämän tarpeita kuunnellen. Hanketyö käynnistyykin suurella käsi- ja taideteollisuusalojen osaamistarpeiden ennakoinnin analyysilla. Alan yrityksille suunnatun kyselyn vastausten pohjalta lähdetään rakentamaan alan opetuksen opetussuunnitelmatyötä.

Suomessa hankkeessa ovat mukana LAB-ammattikorkeakoulu, espoolainen puualan yritys Wooden Oy sekä hanketta koordinoiva Omnia-ammattikorkeakoulu Espoosta. Muut partnerit ovat Ranskasta, Kanadasta, Armeniasta, Belgiasta, Italiasta ja Bulgariasta.

Euroopan komissio myönsi nelivuotiselle hankkeelle miljoonarahoituksen (3 986 118 euroa). Rahoituksesta 80 prosenttia tulee Euroopan komissiolta ja loput 20 prosenttia hankkeeseen osallistuvilta organisaatioilta. Hanke on osa COVE-hankkeiden eli eurooppalaisten ammatillisen koulutuksen huippuyksiköiden hankeperhettä.

Lisätiedot:

Katariina Mäenpää
TKI-asiantuntija
katariina [dot] maenpaaatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset