LAB-ammattikorkeakoulussa alkaa uusi muuntokoulutus – puutekniikan insinööriksi 1,5 vuodessa

Kuva
Puutekniikan muuntokoulutus
Puurakentamisen kasvu on globaali ilmiö, mutta ala kärsii osaajapulasta. LAB-ammattikorkeakoulun uusi puurakentamisen ja puurakenteiden suunnittelun muuntokoulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa vain 1,5 vuodessa.

Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on rakennusinsinööritutkinto tai muu soveltuva insinöörikoulutus taustalla sekä perusosaaminen rakenteiden suunnittelusta. Muuntokoulutuksen laajuus on 60 opintopistettä ja sen tavoitteena on täydentää aiempaa osaamista. Koulutuksesta on mahdollista valmistua puutekniikan insinööriksi 1,5 vuodessa, opiskelijan aiemmista opinnoista ja työhistoriasta riippuen. Opiskelu tapahtuu lähes täysin verkossa, joten tutkinnon voi suorittaa joustavasti työn ohessa.

Puurakentamisen ja puurakenteiden suunnittelun muuntokoulutukseen on parhaillaan haku käynnissä ja se kestää 30.11.2020 klo 15.00 saakka. Koulutus antaa monipuoliset valmiudet toimia rakennuspuutuoteteollisuuden suunnittelu-, tuotanto- sekä tuotekehitystehtävissä. Tammikuussa alkava puutekniikan muuntokoulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alan yritysten kanssa.

”Puurakentamisessa siirrytään yhä vaativampiin rakenteisiin ja samalla puumateriaalien käyttö yleistyy suuren mittakaavan rakentamisessa. Tietoa rakennesuunnittelusta tarvitaan myös puutuoteteollisuuden palveluksessa. Puutekniikan osaajan on tunnettava rakennesuunnittelu sekä rakennesuunnittelijan on tunnettava puumateriaalista valmistetut tuotteet ja niiden käyttäytyminen eri olosuhteissa”, korostaa LABin puutekniikan lehtori Jari Suominen.

Puurakentaminen ja puurakenteiden suunnittelu -muuntokoulutus toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön erillisrahoituksella yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun ja Centria-ammattikorkeakoulun kanssa.

Tutustu koulutukseen »

Lisätietoja:
Jari Suominen | +358 50 502 0696, jari [dot] suominenatlab [dot] fi

Työn ohessa puurakentamisen ja puurakenteiden suunnittelun insinööriksi

Muuntokoulutus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden täydentää aiempaa osaamista ja hankkia työn ohessa tutkinto, joka antaa monipuoliset valmiudet toimia rakennuspuutuoteteollisuuden suunnittelu-, tuotanto- ja tuotekehitystehtävissä.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti