LAB-ammattikorkeakoulun graafisen suunnittelun lehtori ja opiskelija palkittiin Kauneimmat kirjat 2019 -kilpailussa

Kuva
Loviisankatu 8 kirjan kansi, suunnittelija Marion Robinson
Suomen kirjataiteen komitea on palkinnut Loviisankatu 8 -kirjan Kauneimmat kirjat 2019 -kilpailun tietokirjat-kategoriassa. Kirjan ulkoasun on suunnitellut LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa graafista suunnittelua opettava lehtori Marion Robinson.

Robinson oli mukana myös kirjan toimituskunnassa. Työparinaan taittotyössä Robinsonilla oli LABissa graafista suunnittelua opiskeleva Minttu Mäkinen.

”Loviisankatu 8 on lahtelaisen kulttuurin yksi tärkeimmistä paikoista. Siellä toimii tänä päivänä Ravintola Torvi, Ravintola Tirra, ja Pikkuteatteri. Etenkin Torvi on ollut lahtelaisen opiskelijakunnan merkittävä hengailupaikka”, Robinson kertoo.

Palkintolautakunnan mukaan kirja on monipuolinen katsaus rakennuksen historiaan.  

”Rosoinen ja elämänmakuinen kuvamateriaali on kerätty kotialbumeista ja arkistoista. Erilaisia tyylikeinoja taitavasti hyödyntävä taitto kokoaa onnistuneesti sekametelisopan kohteensa näköiseksi kudelmaksi”, perusteluissa todetaan.

Suomen kirjataiteen komitea valitsee vuosittain Vuoden kauneimpien kirjojen kokoelman. Vuoden 2019 kokoelmaan valittiin yhteensä 29 kirjaa. Lisäksi Kirjataiteen onnistuneimmat kannet -kunniakirjalla palkittiin yhdeksän kantta.

Kauneimmat kirjat 2019 osallistuvat Best Book Design from all over the World -kilpailuun ja kiertävät näyttelyissä Suomessa ja kolmessa Euroopan maassa. Teokset ovat myös esillä Leipzigin kirjamessuilla vuosittain.

 

Lisätietoja:

Marion Robinson, graafisen suunnittelun lehtori, kirjamuotoilija, | marion [dot] robinsonatlab [dot] fi , 040 763 8597

Tapani Ripatti, toimittaja, kustantaja | tapani [dot] ripattiatpp1 [dot] inet [dot] fi, 040 740 6222

www.kauneimmatkirjat.fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti