LAB-ammattikorkeakoulu ja Simpelejärven opisto yhteistyöhön

Kuva
LAB-ammattikorkeakoulu ja Simpelejärven opisto yhteistyöhön
LAB-ammattikorkeakoulu ja Simpelejärven opisto tarjoavat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ilmaiseksi opiston lähikuntien asukkaille.

LAB-ammattikorkeakoulu ja Simpelejärven opisto käynnistävät yhteistyön osana Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa Opistosta osaajaksi -hanketta. Kaksi vuotta kestävän hankkeen kohderyhmiä ovat esimerkiksi työttömät työnhakijat, alan vaihtajat sekä yrittäjät Parikkalan ja Rautjärven alueilla.

LAB tarjoaa hankkeen kohderyhmille avoimen ammattikorkeakoulun verkko-opintoja ilmaiseksi. Parikkalan ja Rautjärven lisäksi kursseja tarjotaan myös lähialueiden eli Ruokolahden, Kiteen, Punkaharjun ja Kesälahden asukkaille.

”Yhteistyö on hieno esimerkki siitä, miten me ammattikorkeakouluna voimme auttaa alueen toimijoita kehittymään ja kouluttautumaan. Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot sopivat ihan kaikille, pohjakoulutuksesta ja iästä riippumatta”, sanoo LABin liiketoiminnan yksikön johtaja Milla Laisi-Wessman.

Simpelejärven opiston koulutussuunnittelija Minna Karjunen painottaa, että yhteistyön piiriin on valittu sellaisia avoimen ammattikorkeakoulun kursseja, jotka palvelevat mahdollisimman hyvin alueen työnhakijoita ja yrittäjiä.

”Palveluala, verkkokauppa, digi- ja somemarkkinointi sekä yrittäjyystaidot nousivat aiheina esiin, kun kartoitimme alueen osaamistarpeita.”

”Matkailu on isossa roolissa Etelä-Karjalassa. Opistossa on alkanut hiljattain esimerkiksi luonto-osaajan koulutus, jonka myötä saamme toivottavasti uusia ohjelmapalvelutuottajia sekä matkailuyrittäjiä alueelle. Uudenlainen yrittäjyys lisää alueen elinvoimaisuutta”, Karjunen jatkaa.

Yhteistyö kattaa seuraavat LAB-ammattikorkeakoulun kurssit:

  • Digimarkkinointi ja sosiaalinen media liiketoiminnassa
  • Verkkokaupan mahdollisuudet
  • Onnistunut palvelukokemus
  • Ideasta yritykseksi
  • Yrittäjäminä ja sen kehittyminen
  • Opiskelutaidot MOOC

Ilmoittautuminen verkko-opintoihin 10.12.2021 mennessä. Opinnot alkavat 12.1.2022.

Lisätiedot:

Milla Laisi-Wessman, yksikön johtaja, LAB-ammattikorkeakoulu, p. 044 708 1685, milla [dot] laisi-wessmanatlab [dot] fi

Minna Karjunen, koulutussuunnittelija, p. 050 475 8532, minna [dot] karjunenatparikkala [dot] fi

Avoin ammattikorkeakoulu

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella pohjakoulutuksestasi ja iästäsi riippumatta LABin eri koulutusalojen ammattikorkeakouluopintoja. 

Sijainti