LAB-ammattikorkeakoulu ja Eksote tiivistävät yhteistyötä

Kuva
SoteCampus on LABin ja Eksoten uusi yhteistyömalli.
LAB-ammattikorkeakoulu ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote tiivistävät yhteistyötään LAB SoteCampus -toimintamallilla. Ainutlaatuisen yhteistyömallin myötä tavoitellaan uutta liiketoimintaa, sujuvampia sosiaali- ja terveysalan palvelumalleja sekä vahvistetaan alueen vetovoimaisuutta.

Syyskuussa käynnistynyttä kahden vuoden LAB SoteCampus -projektia ja siitä juontuvaa yhteistyömallia on valmisteltu yli vuoden verran. Uudella toimintamallilla syvennetään ja laajennetaan LAB-ammattikorkeakoulun ja Eksoten jo pitkään jatkunutta yhteistyötä. Lisäksi toimintamallin toivotaan vaikuttavan positiivisesti sosiaali- ja terveysalan koulutuksen ja maakunnan vetovoimaisuuteen, jolloin yhä useampi sote-alan ammattilainen jäisi valmistumisensa jälkeen Etelä-Karjalan alueelle töihin.

”Pystymme tuottamaan jatkossa nykyistä tehokkaammin palveluja kotona asumisen ja eteläkarjalaisten asukkaiden hyvinvoinnin tueksi. Uniikkia tässä on se, että ammattikorkeakoulu ja sote-alan organisaatio yhdistävät voimansa yhteisten strategioista johdettujen painopisteiden kehittämistoiminnan vahvistamiseksi”, sanoo TKI-johtaja Kati Peltonen LAB-ammattikorkeakoulusta.

Yhteistyömalli vahvistaa kummankin organisaation osaamisen kehittymistä esimerkiksi erilaisten koulutusten ja työkierron mallien avulla. Lisäksi opiskelijayhteistyö tulee olemaan yhä merkittävämmässä roolissa. Tiedolla johtaminen on myös tärkeä osa juuri käynnistynyttä LAB SoteCampus -projektia, sillä toimintaympäristön analyyseilla ja ennusteilla on mahdollista vaikuttaa tulevaan toimintaan hyvinvointialueena.

”Eksote on lähtenyt uteliaasti ja mielenkiinnolla mukaan LAB SoteCampus -yhteistyöhön. Odotamme ja toivomme, että kokeiltavat ja käyttöönotettavat uudenlaiset toimintamallit vaikuttavat lyhyellä ja pitkällä aikavälillä muun muassa sote-ammattilaisten osaamiseen, osaamisen kohdentamiseen sekä asiakas- ja potilasprosesseihin”, kommentoi Eksoten operatiivinen päällikkö Minna Lignell.

Lignell uskoo, että yhteisesti tunnistetuilla kehittämiskohteilla maakuntaan saadaan vahvemman TKI-toiminnan kautta jalostettua palveluja ja toimintamalleja, jotka vaikuttavat myönteisesti kaikenikäisten kuntalaisten hyvinvointiin, terveyteen sekä toimintakykyyn.

Lisätiedot:

TKI-johtaja Kati Peltonen, LAB-ammattikorkeakoulu

+358 44 708 1041, kati [dot] peltonenatlab [dot] fi

Operatiivinen päällikkö Minna Lignell, Eksote

+358 40 127 4283, minna [dot] lignellateksote [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti