Koskettava näyttely Ukrainasta esillä Lahdessa ja Lappeenrannassa

Kuva
Unissued Diplomas -näyttely Lahden kampuksella.
Lahden ja Lappeenrannan kampuksilla nähdään tänä keväänä koskettava Unissued Diplomas -näyttely, joka kertoo sodassa menehtyneiden ukrainalaisopiskelijoiden tarinan.

Unissued Diplomas -näyttely kunnioittaa sodassa kuolleiden ukrainalaisopiskelijoiden muistoa. Näyttely kertoo 36 kuolleen ukrainalaisopiskelijan tarinan valokuvan ja todistuksen muodossa.

Näyttely on avoinna LUTin ja LABin kampuksilla seuraavasti:

  • Lahdessa 5.–21.4., pääovelta 2. kerros, A-käytävä
  • Lappeenrannassa 6.–28.4., Noste-gallerian yläkerta, huone 1422.

”Ukrainan sota koskettaa korkeakouluyhteisöä syvästi. Myös LUTissa haluamme osoittaa myötätuntoamme ja muistaa sodassa menehtyneitä opiskelijoita, jotka eivät koskaan saa todistustaan”, LUTin rehtori Juha-Matti Saksa sanoo.

Unissued Diplomas -projekti on toteutettu maailmanlaajuisesti ukrainalaisten opiskelijoiden ja Kanadassa toimivan ukrainalaisten opiskelijajärjestön yhteistyönä. Suomeen sen on tuonut ukrainalainen vaihto-opiskelija Khrystyna Osadcha, joka opiskelee Ukrainan katolisessa yliopistossa Lvivissä. Kolme näyttelyssä esitellyistä sodan uhreista oli hänen ystäviään ja luokkatovereitaan.

”LABille on kunniatehtävä osallistua tähän maailmanlaajuiseen näyttelyprojektiin ukrainalaisopiskelijoiden muistoksi. Toivomme, että mahdollisimman moni löytää näyttelyn”, sanoo LABin rehtori Turo Kilpeläinen.

LABin opiskelijat ja henkilöstö huolehtivat näyttelyn toteutuksesta Lahdessa ja Lappeenrannassa.

→ Lisätietoa: www.unissueddiplomas.org

Lisätiedot:

Eija Mustonen
Osaamispäällikkö
eija [dot] mustonenatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset