Karelian Gamingissa koululaiset oppivat työelämätaitoja pelaamalla

Kuva
Detail pad surface reflection
Karelian Gaming järjestetään alakoululaisille 28.–29.4.2022. Etelä-Karjalan pienistä kunnista vuonna 2021 liikkeelle lähtenyt tapahtuma laajenee tänä keväänä Lappeenrantaan, Imatralle, Lahteen ja Kouvolaan. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä, ja opettajat voivat ilmoittaa luokkansa mukaan tapahtumaan.

Karelian Gaming kerää pelaamisen ja pelikehittämisen äärelle huhtikuun lopussa 2 000 alakoululaista. Tapahtuma on osa LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston sekä Etelä-Karjalan kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittämisprojektia.

Videopelaaminen on lasten ja nuorten suosima harrastus, sillä 79 prosenttia 10–19-vuotiaista pelaa viikoittain tai useammin*. Silti osa vanhemmista ja opettajista suhtautuu pelaamiseen edelleen kriittisesti. Pelaamisesta nähdään helposti vain huonot puolet, vaikka pelaaminen tarjoaa lapsille useita hyötyjä, kuten kavereita, kieli- ja vuorovaikutustaitoja sekä ongelmaratkaisukykyä – asioita, joista on myöhemmin hyötyä niin opiskelussa kuin työelämässä.

”Karelian Gaming keskittyy lasten työelämätaitojen kehittämiseen hauskalla tavalla eli videopelien pelaamisen kautta. Tapahtuma sisältää vuorovaikutusta, matematiikkaa, luovuutta ja tietämystä vaativia pelejä, kuten Kukoro, JigsawPuzzles, Gartic ja Kahoot. Välitunneilla pelataan liikunnallisia pelejä”, listaa LABin MINT-hankkeessa projektipäällikkönä työskentelevä LUTin tutkijatohtori ja tapahtumatuottaja Erno Salmela.

Lisäksi tapahtuma tarjoaa kokeilevaan kehittämiseen perustuvaa pelikehitystä, jossa alakoululaiset luovat tiimeinä peliprototyyppejä ja testaavat niitä koeasiakkailla eli muilla koululaisilla. Lapset saavat tätä kautta käytännön kokemuksen yrittäjyydestä ja ketterästä kehittämisestä, josta on hyötyä pelikehittämisen lisäksi muillakin aloilla.

Karelian Gaming järjestetään hybriditapahtumana. Sisältö tarjotaan virtuaalisena, mutta koululaiset osallistuvat tapahtumaan opettajien johdolla koulun tiloissa. Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa maaliskuun aikana maksuttomaan Karelian Gaming -tapahtumaan.

Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa (EAKR) MINT – Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen -hanketta toteuttavat LAB-ammattikorkeakoulu ja LUT-yliopisto sekä Parikkalan, Savitaipaleen, Rautjärven, Taipalsaaren ja Luumäen kunnat.

Lisätiedot:

Erno Salmela, projektipäällikkö, LAB-ammattikorkeakoulu & LUT-yliopisto, +358 50 3226 418, erno [dot] salmelaatlut [dot] fi

* Pelaajabarometri, 2020

Uusimmat uutiset