Kiertotalous

Kuva
 Three bins full of cardboard waste

Mahdollistamme yhdessä muiden kanssa yhteiskunnan siirtymisen kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa

Kiertotalouden blogi

Kiertotalouden projektit

Kuva
LAB details technology and engineering, sustainability, blue plastic

Tekstiilien ja muovien materiaalikierrot -tutkimustiimi

Tutkimustiimissä tutkitaan ja kehitetään kestäviä teknologioita ja prosesseja, joilla raaka-aineet pidetään kierrossa vähentäen hiilijalanjälkeä yhteiskunnan eri tasoilla.

Esimerkkejä projekteista

Sustainability – LAB Focus

Polkupyörät osana kiertotalouden liiketoimintaa

KESTI – Kestävä Kierros -hankkeessa selvitetään kiertotalouden toimintaedellytyksiä Lahden seudulla käyttäen esimerkkinä ideaa kiertotaloustavaratalon perustamisesta. Hankkeen puitteissa tämän blogikirjoituksen kirjoittajan tekemässä opinnäytetyössä vertaillaan Suomessa ja Pohjoismaissa toimivia ja erityisesti yrittäjävetoisia kiertotalouskauppakeskuksia. KESTI-hankkeen pidemmän aikavälin tavoitteena on saada aikaan Lahden seudulle kierto- ja jakamistalouteen perustuvaa liiketoimintaa, joka myös lisäisi alueen työllisyyttä. Tässä kirjoituksessa tarkastellaan käytettyihin polkupyöriin […] The post Polkupyörät osana kiertotalouden liiketoimintaa appeared first on LAB Focus.

Tekstiilien kestävä tulevaisuus?

Ilmastonmuutoksen eteneminen haastaa meitä miettimään entistä tarkemmin omaa kulutuskäyttäytymistämme. Samalla tämä uudelleenajattelu laajentuu koskemaan elämän eri osa-alueita. Yksi tällainen perusteellisempaa tarkastelua vaativa aihealue ovat tekstiilit ja niiden kierrätettävyys.   Tärkeät, mutta haitalliset tekstiilit  Vaikka eri käyttötekstiilit ovat tarpeellisia, ovat niiden valmistuksen haittavaikutukset suuria. Tekstiilien valmistus kuluttaa runsaasti raaka-aineita ja vettä. Se on neljänneksi kuluttavinta heti elintarvikkeiden, […] The post Tekstiilien kestävä tulevaisuus? appeared first on LAB Focus.

Maaseudun palveluista esittelyvideoita skaalautuvuuden tueksi

LAB-ammattikorkeakoulun Maallemuuttajat 2030 -projektissa on aloitettu uusia jakamis- ja palvelutalouden palvelukokeiluja Päijät-Hämeen maaseudulla. Palveluilla pyritään löytämään käytännön ratkaisuja kiertotalouteen siirtymiseen, sekä kehittämään maaseudun palvelutarjontaa asukkaita osallistamalla sekä palvelumuotoilun keinoin. Maallemuuttajat 2030- projektissa on julkaistu informatiiviset videot aloitetuista palvelukokeilusta. Videoilla kuvataan uusien palveluiden rakentuminen, ja muut palvelukokeilusta kiinnostuneet tahot voivat vapaasti hyödyntää niitä omien palveluidensa perustamisessa […] The post Maaseudun palveluista esittelyvideoita skaalautuvuuden tueksi appeared first on LAB Focus.