Kiertotalous

Kuva
 Three bins full of cardboard waste

Mahdollistamme yhdessä muiden kanssa yhteiskunnan siirtymisen kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa

Kiertotalouden blogi

Kiertotalouden projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Manskinen
TKI-johtaja
kati [dot] manskinenatlab [dot] fi
Blog liftup

Sustainability – LAB Focus

Askel kohti kestävän asumisen palveluja

Askel – Kestävän asumisen palvelut yhdessä kehittäen -projektissa kehitetään yritysten kanssa ympäristövastuullisia palveluja, joiden kohderyhmänä on esimerkiksi yhteisöllinen kaupunginosa tai kerrostaloyhteisö. Projektin yhteistyökumppanina toimii Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys ry. Askel-projektissa järjestettiin syyskuussa työpaja, jossa kartoitettiin alueen asukkaiden ajatuksia kehitettävistä vähähiilisistä palveluista.  Projektin tavoitteena on auttaa yrityksiä kehittämään omaa vähähiilistä palvelua, joka olisi skaalattavissa erilaisiin asukasyhteisöihin. Työpajassa mukana […] The post Askel kohti kestävän asumisen palveluja appeared first on LAB Focus.

Pelillisyyden kautta kohti kestävämpiä elämäntapoja

Kevään 2020 kiertotalousväylän kursseilla osa opiskelijoista oli mukana Kestävä elämäntapa -projektissa, jossa he testasivat D-mat oy:n kehittämää 1,5 asteen elämäntapapalapeliä ja sen soveltuvuutta korkeakouluopiskelijoille. Perinteistä lautapeliä muistuttavan pelin tavoitteena on konkretisoida keinoja osallistujien hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Koska pelin soveltuvuutta haluttiin testata nuorille aikuisille, kohderyhmäksi valittiin LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat.  Elämäntapapalapeli suomalaisten hiilijalanjäljen pienentämiseksi  D-mat oy on kehittänyt 1,5 […] The post Pelillisyyden kautta kohti kestävämpiä elämäntapoja appeared first on LAB Focus.

Materiaalit maksavat – kaikille!

VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara (2020) listaa tuoreessa julkaisussaan ”Eksponentiaalisen toivon lista” viisi alaa, joilla Suomi voi toimia tulevaisuudessa suunnannäyttäjänä. Yhtenä näistä on materiaalienkäytön optimointi. Vasara lähestyy sitä materiaaliteknisten innovaatioiden kautta, kun taas LABin toteuttamassa sMARTTA-hankkeessa lähestymme samaa aihetta yritysten omien toimintamallien ja -tapojen kehittämisen kautta. Tavoitteina molemmilla on mm. materiaalinkäytön ja hukan minimointi.   Miksi […] The post Materiaalit maksavat – kaikille! appeared first on LAB Focus.