Kiertotalous

Kuva
 Three bins full of cardboard waste

Mahdollistamme yhdessä muiden kanssa yhteiskunnan siirtymisen kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa

Kiertotalouden blogi

Kiertotalouden projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Manskinen
TKI-johtaja
kati [dot] manskinenatlab [dot] fi
Blog liftup

Sustainability – LAB Focus

Mädätyksellä kohti puhtaampaa energiaa

Suomi pyrkii hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä (Suomen hallitusohjelma 2019). Paine biopolttoaineiden käytön lisäämiseen on suuri. Suomi teki ensimmäisen biotalousstrategiansa vuonna 2014. Strategian päämääristä yksi on biomassojen kestävä käyttö.  Hajautetulla energiantuotannolla on suuri merkitys aluetalouteen ja energiaomavaraisuuteen. Bioenergian käyttöä pitää lisätä tulevaisuudessa, jotta ilmastotavoitteisiin päästäisiin. Biomassasta voidaan valmistaa sekä nestemäisiä että kaasumaisia biopolttoaineita. Suomen suurin hyödyntämätön […] The post Mädätyksellä kohti puhtaampaa energiaa appeared first on LAB Focus.

Sprintti kestävään kehitykseen

Voiko kestävää kehitystä oppia kahdessa päivässä? Kyllä voi, jos tarkastellaan ammatillisen toisen asteen opiskelijoiden mielipiteitä kestävän kehityksen oppimisesta Espoon Omniassa. Syksyllä 2019 toteutetun tapaustutkimuksen ja kyselyn mukaan opiskelijat pitivät kestävän kehityksen opetusta tärkeänä. Asenne aiheen tärkeyttä kohtaan kasvoi sekä kestävän kehityksen osaaminen vahvistui kaksipäiväisen tiivisopetuksen jälkeen. (Rossi 2020.) Kestävä koulutus Kaikkien ihmisten tulisi saada tietoa […] The post Sprintti kestävään kehitykseen appeared first on LAB Focus.

Yhtä kyytiä! -webinaarissa pureuduttiin henkilöliikenteen jakamistalouteen

Liikenne on yksi suurimmista ja resurssi-intensiivisimmistä arvoketjuista Euroopassa. Se tarjoaa suuren potentiaalin muun muassa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä ja kiertotalouden mukaisissa liiketoimintamalleissa, jos kierto- ja jakamistalouden mukaisiin toimiin siirrytään. Esimerkiksi Euroopassa auto on pysäköitynä 92 prosenttia ajasta, ja kun sitä käytetään, vain 1,5 viidestä istuimesta on käytössä. (Ellen MacArthur Foundation 2015.) Näiden lukujen valossa huomataan, että henkilöliikenteessä […] The post Yhtä kyytiä! -webinaarissa pureuduttiin henkilöliikenteen jakamistalouteen appeared first on LAB Focus.