Sosionomiopiskelijan vinkit etäopiskeluun: opiskelua tehostamalla saat enemmän vapaa-aikaa

Kuva
LAB study life laptop online studies
Onko opiskelumotivaatiosi kateissa koronavuoden rajoitusten keskellä? Ota talteen sosionomiopiskelija Laura Nordmanin vinkit etäopiskeluun sekä opiskelu- ja vapaa-ajan aikatauluttamiseen.

Opiskelu koronavuotena on ollut erilaista kuin aikaisemmin. Olen kuitenkin ollut tyytyväinen etäopintojen järjestämiseen, vaikka mieluummin osallistuisin lähiopetukseen.  Opintojen siirtyminen yllättävän nopealla tahdilla digiympäristöön sujui tilanteeseen nähden hyvin. Opettajat ovat olleet opiskelijoiden tukena sekä joustaneet esimerkiksi luomalla uudenlaisia oppimistehtäviä ja opintojen suoritustapoja.

Etäopiskeluvinkkini muille opiskelijoille ovat luentojen ja tehtävien aikatauluttaminen viikko- ja kuukausitasolla, taukojen merkitseminen kalenteriin sekä yhteydenpito kavereihin koronaohjeistuksia noudattaen. Suosittelen Notion-sovellusta opintojen ja tehtävien organisointiin, jos niihin kaipaa enemmän järjestystä ja selkeyttä. Sain itse myös uutta motivaatiota ja innokkuutta opiskeluun viime syksynä hiukan hassullakin tavalla eli vaihtamalla kotini järjestystä. Vaikeimpina aikoina motivaation ollessa kateissa tein myös selkeän eron opiskelun ja vapaa-ajan välille esimerkiksi vaihtamalla päivävaatteet opiskeluiden alkaessa sekä tekemällä opiskelupisteen pöydän ääreen.

Tauotin opiskelua laittamalla herätyksen aina 40 minuutin päähän, jonka jälkeen pidin tarpeen mukaan 5–30 minuutin tauon. Tämän jälkeen laitoin taas kellon soimaan 40 minuutin päähän. Tauon ansiosta jaksoin keskittyä opiskeluun paremmin. Tein myös säännön itselleni, että tuona 40 minuutin opiskeluaikana en koskenut puhelimeen tai antanut keskittymiseni siirtyä muihin asioihin, kuten kodin siivoukseen tai ruoanlaittoon. Päädyin tällaiseen opiskelutaktiikkaan keskusteltuani hyvän ystäväni kanssa etäopiskelusta. Opiskelun tauottaminen teki itsenäisistä opiskelupäivistä paljon tehokkaampia, ja tämän ansiosta muillekin jutuille jäi arjessa selvästi enemmän aikaa.

Sosionomiopiskelija Lauran etätyövinkit

Lappeenrannassa opiskeleva Laura on löytänyt itselleen toimivimmat tavat etäopiskeluun.

Lauran vinkit etäopiskeluun:

  • Aikatauluta luennot ja opintotehtävät viikko- ja kuukausitasolla.
  • Tauota opiskelua! Tee esimerkiksi 40 minuuttia töitä, jonka jälkeen voit pitää 5–30 minuutin tauon. Käytä herätyskelloa tai puhelimen hälytystä muistuttamaan tauoista.
  • Keskity yhteen asiaan kerrallaan, jätä opiskelun ajaksi puhelimen selailu tai kotiaskareet pois.
  • Muista palautua! Merkitse kalenteriin aikaa tauoille.
  • Pidä yhteyttä kavereihin koronaohjeistuksia noudattaen.
  • Uudista opiskeluympäristösi tai vaihda esimerkiksi kotisi järjestystä.
  • Tee tilaa opinnoille ja luo selkeä opiskelupiste kotiisi.
  • Erota selkeästi vapaa-aika opiskeluajasta pukeutumalla luennoille normaaleihin päivävaatteisiin.
  • Tutustu erilaisiin aikatauluttamista helpottaviin sovelluksiin.
Kuva
LAB student.

Syksyn yhteishaku 4.–14.9.

Tutustu koulutustarjontaan, löydä oma tutkintosi ja hae opiskelemaan LABiin. 💎

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.