Statzon kehitti globaalin datan markkinapaikan asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin

Kuva
Statzonin founder-tiimi Kimmo Kuokkanen sekä Tomi Karila
Statzonin founder-tiimi Kimmo Kuokkanen sekä Tomi Karila.
Statzon on lahtelainen ohjelmistoyhtiö, jonka kehittämä digitaalinen alusta tarjoaa asiakkailleen pääsyn yli 5000 aiheen ja toimialan dataan. Dataa on tarjolla globaalisti aina perinteisistä teollisuuden aloista uusiin teknologioihin jopa yli 250 maasta ja maanosasta. Alusta säästää asiakkaiden aikaa, vaivaa ja rahaa.

StartHub toimii hyvin vertaistukena.

Käyttäjäystävällisempää, nopeampaa ja kustannustehokkaampaa datan keruuta

Vuonna 2018 perustettu yritys lähti kehittämään globaalin datan alustaa niille, jotka tarvitsevat työssään luotettavaa dataa eri toimialoilta ja aiheista. Tarkoituksena oli kehittää perinteisiin PDF-raportteihin verrattuna käyttäjäystävällisempi, nopeampi ja kustannustehokkaampi tapa tarjota asiakkaille dataa. ”Viimeisen muutaman vuoden aikana toimiala ja asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet merkittävästi. 96 prosenttia asiakkaista sanoo, etteivät he halua ostaa kokonaisia raportteja. Statzon perustettiin vastaamaan tähän tarpeeseen”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Kimmo Kuokkanen.

Nyt yrityksen alusta tarjoaa esimerkiksi konsulttitoimistoille, investointipankeille, sijoitusyhtiöille sekä korkeakouluille pääsyn suureen määrään validoitua dataa helposti ja nopeasti. Uniikin Statzonin alustasta tekee pay as you go -malli, jolloin asiakas maksaa vain käyttämästään datasta. Se säästää asiakkaiden tiedonhankintaan käyttämiä kustannuksia jopa 95 prosenttia.

 

Statzon logo

 

Kunnianhimoisen tiimin tavoitteena kansainvälisyys

Statzonin kunnianhimoista tiimiä johtavalla Kuokkasella on selvät tavoitteet: ”Kolmen vuoden päästä tavoitteemme on olla kansainvälisesti tunnettu luotettavan toimialadatan lähde konsulttitoimistojen, investointipankkien ja sijoitusyhtiöiden keskuudessa.” Tavoitteensa saavuttamiseen Statzon sai apua osallistumalla StartHubin keväällä 2020 järjestämään Online Accelerator -kiihdytysohjelmaan. Onnistuneen rahoituksen hakuun keskittynyt kiihdytysohjelma antoi tiimille tilaisuuden kehittää esimerkiksi omia pitchaus-taitoja ja sijoittajille esiintymistä ammattilaisen sparraamana. Yritys aikookin viedä rahoituskuviot maaliin vielä loppuvuoden 2020 aikana.

Kuokkanen kiittelee StartHubin toimintaa: ”StartHub toimii hyvin vertaistukena. Aina tulee uusia ajatuksia, kun keskustelee muiden samojen asioiden äärellä painivien startupien kanssa. Myös tilat ovat loistavat - tällaisiin tiloihin ei muutoin alkuvaiheen startupeilla olisi mahdollisuuksia päästä työskentelemään.”

 

Voit tutustua Statzonin toimintaan yrityksen nettisivuilla: https://statzon.com/, LinkedIn:ssä https://www.linkedin.com/company/statzon/, Facebookissa https://www.facebook.com/Statzon/ sekä Instagramissa https://www.instagram.com/statzon1/

 

Teksti: Krista Tuomi

Kuvat: Statzon

Referenssi on osa Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto/Päijät-Hämeen liitto. Lue lisää hankkeestamme: www.lab.fi/projekti/dynamo

 

Kiinnostuitko StartHubin toiminnasta ja haluaisit kuulla lisää? Ota yhteyttä!

Mark Poutanen
TKI-asiantuntija
mark [dot] poutanenatlab [dot] fi

Bisnes kasvuun

Asiantuntijamme LABissa ottavat bisneksen tosissaan. Heillä on ideoita. He haluavat auttaa sinua tuotekehityksessä ja saada liiketoimintasi kasvuun.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti