Opiskelijat suunnittelivat Vesijärven Autolle brändiuudistuksen

Kuva
Vesijärven auto referenssi
LAB-ammattikorkeakoulun graafisen suunnittelun opiskelijat toteuttivat Vesijärven Autolle brändiuudistuksen. Tavoitteena oli luoda uusi konsepti, joka esittelee lämminhenkisen autokaupan, joka ei innostu machoilusta vaan avaa ovensa ihan kaikille: moottoreista kaiken ymmärtävän ”automasan” kanssa samaan aikaan ovesta saa astua sisään ensiauton ostaja.

Brändiuudistuksen ytimessä luottamus

Vesijärven Auto Oy on perinteikäs lahtelainen yritys, joka toimii viidessä eri autotalossa. Täyden palvelun autotaloista löytyvät uusien autojen mallistot, laajat vaihtoautovalikoimat, kattavat huoltokorjaamopalvelut, kori- ja peltikorjaamot, rengashotellit, varaosamyymälät sekä autovuokraamot.

Projektin tarkoituksena oli saada Vesijärven Auto, Nelipyörä sekä FordStore Lahti pelaamaan tiiviimpää yhteispeliä brändimielikuvallisesti. Kaupat eivät menneet yhteistä maalia kohti, vaan asiakkaat kokivat kolmikon toisistaan irrallisiksi yrityksiksi. Fokuksessa oli brändistrateginen uudistus aina äänestä lookiin ja myymälähalleihin asti.

Lähtöruudussa otetaan kiinni siitä, millainen yritys on, mihin se on matkalla ja mistä se unelmoi.

Projekti aloitettiin tutustumalla toimeksiantajayritykseen. Työpajatyöskentelyn ja yhteisten keskusteluiden kautta saatiin luottamus: ilmapiiri, jossa voi puhua suoraan niistä kovimmistakin haasteista. Projektin ohjaava opettaja Helmi Honkanen kuvaa:  

"Lähtöruudussa otetaan kiinni siitä, millainen yritys on, mihin se on matkalla ja mistä se unelmoi. Lisäksi hahmotellaan arvot, erottautumistekijät, kohderyhmät ja pääviestit. Löytöjen pohjalta leivotaan luonnoksia, joita arvioidaan yrityksen kanssa yhdessä."

"Karismaattisimmat aihiot valitaan jatkotyöstöön ja punnerretaan, kunnes lopullinen maailma tuntuu yrityksille omalta ja istuvalta kuin laadukas nahkahanska.”

Vesijärven auto, markkinointimateriaali

Opiskelijoiden tekemissä markkinointimateriaaleissa yhdistyvät valokuvat, väripinnat, typografia ja piktogrammit raikkaalla ja yksinkertaisella tavalla.

Miksi opiskelijat ovat niin huippuja?

Projektissa oli mukana parikymmentä lahjakasta graafisen suunnittelun opiskelijaa, joista jokainen toi pöytään timanttisimmat ideansa. Työn varsinaisen tavoitteen lisäksi opiskelijat innostuivat miettimään ehdotuksia myös tuote- ja palvelupuolelle sekä vetävään markkinointiviestintään.

- Lopputulokseksi saatiin kovan luokan konsepteja. Opiskelijat ovat ajassa kiinni, luovia ja pelottomia tekijöitä, jotka haastavat isojenkin firmojen ajattelua, kertoo Honkanen.

FordStore Lahden myyntijohtaja Thomas Ljunggren kiitteli tiimin onnistumista ja projektin tuloksia:

”En olisi uskonut, että niistä näin upeita tulee!”

LABin kampuksilla opiskelee viestinnän ja markkinoinnin tulevia asiantuntijoita. Opiskelijatyönä voidaan toteuttaa yrityksille monenlaisia uudistuksia, suunnittelutyötä ja muita toimeksiantoja liiketoiminnan kehittämiseksi. Esimerkiksi graafisen suunnittelun opiskelijoiden avulla voidaan pyyhkiä pölyt visuaalisesta ilmeestä ja kirkastaa brändistrategiaa.

 

Kehittämistyö on toteutettu osana Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto EAKR/Päijät-Hämeen liitto. Lue lisää hankkeestamme: www.lab.fi/projekti/dynamo

Aloitetaanko yhteistyö?

Yrityksille
yrityksilleatlab [dot] fi
Kuva
 A round mirror on the ground

8500 uutta näkökulmaa

Opiskelijoilla on hallussaan uusimmat tiedot ja taidot. Hyödynnä osaajien tarmo ja uudistusvoima omassa työssäsi.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.