Levypyörän AR-sovellus kehitettiin opinnäytetyönä

Valtran ”Machine of the Year 2019” -voittajatraktori Levypyörän kaksivärisillä vanteilla. Kuva: Levypyörä
Työkoneiden vanteiden valmistamiseen erikoistunut Levypyörä Oy sai ajatuksen hyödyntää lisättyä todellisuutta markkinoinnissa. Tarkoituksena oli luoda sovellus, jonka avulla esitellään yrityksen toimintaa laajasti ja kiinnostavasti esimerkiksi messuilla. Tuloksena oli moneen käyttöön taipuva AR-sovellus, ja se toteutettiin opinnäytetyönä.

Projektia lähti toteuttamaan tekniikan alan double degree -opiskelija Cayetano Bañón Rubio. Lopputuloksena syntyi älypuhelimeen ladattava AR-sovellus, jonka avulla saadaan lisättyä materiaaleihin tietoa yrityksestä ja sen valmistamista tuotteista lisätyn todellisuuden avulla.

"Meillä oli Cayetanon kanssa useampi tapaaminen, joissa suunniteltiin ja käytiin läpi projektin sisältöä. Opinnäytetyön ohjaaja Ismo Jakonen oli usein mukana tapaamisissa varmistamassa, että projekti etenee sovitun mukaisesti ja molemmilla osapuolilla on yhteinen ymmärrys projektin askeleista", kertoo Levypyörän myyntikoordinaattori Nina Flaaming.

Karkkirasia, johon AR-sovelluksella saa käyttöohjeet.
Karkkirasia, johon saa AR-sovelluksella käyttöohjeet. Kuva: Levypyörä

Hauskana lisäosana sovellukseen tehtiin käyttöohjeet messuilla jaettaviin karkkirasioihin. Rasia on tehty pellistä, se avataan ja suljetaan reunoja painamalla. Rasiaa sovelluksella osoittamalla saa näyttöön esimerkin rasian avaamisesta ja sulkemista, sekä englanniksi selostetut käyttöohjeet. Lisätty todellisuus on messuilla suosittu keskustelunaloittaja.

Opiskelijayhteistyön avulla tarjoutui hyvä tilaisuus saada tietoa lisätyn todellisuuden soveltamismahdollisuuksista käytännön tasolla.

AR-sovellusprojekti saatiin onnistuneesti maaliin ja Levypyörä on tyytyväinen korkeakoulun kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Myyntijohtaja Klaus Johansson kertoo:

"Opiskelijayhteistyön avulla tarjoutui hyvä tilaisuus saada tietoa lisätyn todellisuuden soveltamismahdollisuuksista käytännön tasolla. Opinnäytetyön tekijä työskenteli projektin aikana hyvin itsenäisesti ja tapaamisia järjestettiin tarvittaessa."

Levypyörä Oy on osa Nokian Raskaat Renkaat Oy:tä.

Teksti: Ninni Andelin

Kehittämistyö on toteutettu osana Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto EAKR/Päijät-Hämeen liitto. Lue lisää hankkeestamme: www.lab.fi/projekti/dynamo

Haluatko kehittää liiketoimintaasi opiskelijatyönä?

Yrityksille
yrityksilleatlab [dot] fi