Lahtelainen Latchback Games tähtää kansainvälisille pelimarkkinoille

Kuva
Latchback Games
Latchback Games on yksi ainoista aktiivisista pelialan startup-yrityksistä Lahdessa. Yritys valmistaa roolipelejä PC-markkinoille suunnitellen ja toteuttaen pelit alusta loppuun itse.

Pelaajilta pelaajille

Latchback Games sai alkunsa rakkaudesta lajiin sekä tiimin tavoitteesta ja mielenkiinnosta tehdä yhä parempia pelejä markkinoille. Monen vuoden pelaajakokemus onkin auttanut näkemään ja suunnittelemaan, mitä kaikkea peleissä voitaisiin tehdä paremmin tai kokonaan uudella tavalla.

Yrityksen takana vaikuttaa Lahdesta lähtöisin oleva seitsemän innokkaan pelaajan tiimi. Tiimin vahvuus kiteytyy monipuoliseen pelialan osaamiseen: mukana on useita artisteja, koodari ja pelisuunnittelija sekä graafinen suunnittelija. ”Tiimimme on valmis tekemään pelejä sumussa, sateessa ja vaikka seitsemän pullon simassa”, toteaa yrityksen Art Director Toni Tilsala.

Yrityksen ensimmäisen pelin, Crankshaft Crustin, idea lähti liikkeelle vuoden 2019 lopussa. Crankshaft Crust on toisen persoonan roolipeli Dieselpunk-maailmassa Art Deco -estetiikalla, jonka grafiikat ja koodit tiimit on tehnyt itse. Tiimin tavoitteena on saada pelin demo julkaistua jouluun mennessä.

Kuva 2. Latchback Gamesin tarkoituksena on saada pelattava demo ensimmäisestä pelistään Crankshaft Crust ulos ennen joulua 2020. Julkaisusta ilmoitetaan tarkemmin yrityksen nettisivuilla osoitteessa latchbackgames.com
Latchback Gamesin tarkoituksena on saada pelattava demo ensimmäisestä pelistään Crankshaft Crustista ulos ennen joulua 2020. Julkaisusta ilmoitetaan tarkemmin yrityksen nettisivuilla osoitteessa latchbackgames.com. Kuva: Latchback Games

StartHubista tukea liiketoimintaan

Latchback Games osallistui touko-kesäkuussa 2020 StartHubin järjestämään Online Accelerator -kiihdytysohjelmaan, jonka tavoitteena oli tukea startupeja mm. rahoituksen haussa sekä pitchaamisessa. ”Saimme kiihdytysohjelmasta todella paljon käytännön neuvoja rahoituksen hakemiseen. Lisäksi opimme kuinka meidän kannattaa markkinoida tiimiämme”, kuvaa Tilsala. Parasta kiihdytysohjelman antia tiimin mielestä oli se, että pääsi seuraamaan kokeneempien yritysten rahoitusstrategioita ja vertaamaan niitä omiin suunnitelmiin.

StartHubin palveluista tiimi on yhtä mieltä: ”Tilat ja palvelut ovat mielettömän hyvät aloittavalle yrittäjälle. Muilta saatu vertaistuki ja opit ovat erittäin arvokasta.”

 

Lue lisää Latchback Gamesista: https://latchbackgames.com/

Tutustu StartHubin toimintaan ja palveluihin: https://www.starthub.fi/

 

Teksti: Krista Tuomi

Kuvat: Latchback Games

Referenssi on osa Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto/Päijät-Hämeen liitto. Lue lisää hankkeestamme: www.lab.fi/projekti/dynamo

Kiinnostuitko StartHubin toiminnasta ja haluaisit kuulla lisää? Ota yhteyttä!

Mark Poutanen
TKI-asiantuntija
mark [dot] poutanenatlab [dot] fi
Kuva
A beige abstract object

Bisnes kasvuun

Asiantuntijamme LABissa ottavat bisneksen tosissaan. Heillä on ideoita. He haluavat auttaa sinua tuotekehityksessä ja saada liiketoimintasi kasvuun.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti