TIERA - yhteistyörobotin kommunikointialusta

Kuva
Tiera environment
Robotit eivät ole yhteydessä koneisiin helposti. Tämä viestintä on vielä vaikeampaa, kun kyse on mobiiliroboteista tai yhteistyöroboteista. Se johtuu siitä, että turvallisuudesta tulee iso kysymys näissä tapauksissa. Projektin pääideana on käsitellä ja ratkaista päähaasteet, jotka edesauttavat ajatuksen saavuttamista ”Robottipohjainen valmistus”. Suunnitelmana on käsitellä ja ratkaista olemassa olevat ongelmat teollisen tason robottipohjaisella valmistuksella täysin toimivan ja turvallisen robotti-kone-viestinnän rakentamiseksi.

Suuressa mittakaavassa roboteilla on suuri rooli teollisuudessa ja isoja muutoksia on tapahtumassa. Suomen talouden kannalta merkittävää on kehittää uusilla ratkaisuilla konsepteja joilla kotimaan tuottavuutta ja kilpailukykyä parantaa. Näin voidaan edistää teollisten työpaikkojen säilyminen Suomessa jatkossa ja pidettyä yritykset kotimaassa halvan ulkomaisen tuotannon sijaan.

Projektin pääkonsepti on testata ja kehittää yleinen Machine - Robot -viestintäalusta. Lisäksi ratkaisulla on potentiaalia ratkaista muut ongelmat "robottipohjaisen valmistuksen" saralla käyttämällä uuden sukupolven tekniikoita ja ideoita. Uusien käytettävissä olevien tekniikoiden avulla konseptin toimivuus testataan ja validoidaan. Konseptin mukaan robotit voivat olla suoraan ja turvallisesti vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa tuotantolaitoksessa.

Kyseessä on huipputekninen robotti-kone-yleinen viestintäalusta, jonka avulla kaikki robotit voivat kommunikoida tuotantolinjoilla kaikkien valmistuskoneiden kanssa ihmisten vierekkäin turvallisesti ja tehokkaasti.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Päättynyt
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
BF R2B
Yksikkö
Teknologia
Painoala
Innovaatiot
Projektissa tapahtuu
Hankkeen vaikuttavuus

Projektipäällikkö
Alexander Matrosov
Projektipäällikkö
alexander [dot] matrosovatlab [dot] fi

Projektin asiantuntijat

Joni Surakka
TKI-asiantuntija
joni [dot] surakkaatlab [dot] fi
Sijainti