NOREM - NO flow Resistance Electronic Mask

Kuva
NOREM -hankkeen logo tummalla pohjalla
NOREM-projekti, joka lyhenteellisesti tarkoittaa NO flow Resistance Electronic Maskia, pyrkii kehittämään innovatiivisen hengityssuojaimen, joka perustuu elektrostaattiseen suodatukseen. Tavoitteena on arvioida tämän uudenlaisen hengityssuojaimen toimivuus sekä kaupallinen potentiaali.



Maskikonseptin hyödyt ovat lukuisia. Maski on uudelleenkäytettävä sekä valmistettu bioperäisistä materiaaleista, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Lisäksi, sen hengitysvastus on lähes olematon, mikä mahdollistaa sen käytön pitkäkestoisesti ja mukavasti myös henkilöille, jotka eivät perinteisiä maskimalleja voi käyttää. Tämä hengityssuojain on alustavien arvioiden mukaan erittäin tehokas ilmavälitteisiä viruksia, bakteereita ja muita partikkeleja vastaan, joka tekee siitä käyttökelpoisen esimerkiksi terveydenhuollon ammattilaisille, joilla on suuri altistumisriski tällaisille uhkille.



Nykyisissä maskityypeissä on havaittu usein epämiellyttäviä oireita kuten päänsärkyä, pahoinvointia, huimausta ja väsymystä. NOREM tyyppisen, uudenlaisen hengityssuojaimen toimintaperiaatteella nämä epämiellyttävät oireet voidaan välttää, koska se ei häiritse normaalia hengitystä ja siten ehkäiseen hiilidioksidin kertymistä hengitysilmaan.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
BF R2B
LABin rooli
Hallinnoija
Yksikkö
Teknologia
Painoala
Aineeton arvonluonti
Tavoitteet
Tutkimustulosten siirtäminen kaupallistamisvaiheeseen uuden tai olemassa olevan yrityksen kautta projektin päättymisen jälkeen.

• Uusia liiketoimintamahdollisuuksia kasvomaskiteollisuudelle aloittaen start-up- tai olemassa olevista yrityksistä.

• Uusi kasvomaskien suojauskonsepti, jossa on paremmat hengitysominaisuudet, parannettu mukavuus ja

suoja tarttuvilta taudeilta sekä altistumiselta ilmansaasteille ja bioaerosoleille.

• Uusia korkean teknologian työpaikkoja.

• Uusia sovellusalueita biomateriaaleille ja vientimahdollisuuksia
Kestävän kehityksen tavoitteet
Projektipäällikkö
Alexander Matrosov
Projektipäällikkö
alexander [dot] matrosovatlab [dot] fi
Yhteistyössä

Sijainti