Moninaisuus työyhteisössä

Kuva
Moninaisuus työyhteisössä logo
Moninainen työyhteisö – hanke toteutetaan LAB-ammattikorkeakoulun ja Kiipulasäätiön/ Kiipulan ammattiopiston yhteistyönä vuosina 2023–2025. Hankkeen kohderyhmänä ovat LAB ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä Kiipulan ammattiopiston vaativaa erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat. Hankkeella tuetaan erilaisten oppijoiden työmarkkinoille ja omanlaiselleen urapolulle valmentautumista sekä täsmäosaajaksi kehittymistä ja vastataan ammatillisia osaajia tuottavina koulutusorganisaatioina työmarkkinoiden tarpeeseen.

Hankkeen toimenpiteillä pyritään vaikuttamaan myös maakunnan alueen elinkeinoelämän toimijoihin moninaisen työyhteisöjen kehittymiseksi.

Hankkeella halutaan edistää ja kohtauttaa työmarkkinoiden tarpeita ja täsmäosaajien potentiaalia. Hankkeella lisätään organisaatioiden johdon, esimiesten ja henkilöstöhallinnon asiantuntijoiden tietämystä täsmäosaajien potentiaalin hyödyntämisestä henkilöstövoimavarana.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
ESR 2021-2027
LABin rooli
Hallinnoija
Yksikkö
Hyvinvointi
Painoala
Hyvinvoiva ihminen
Tavoitteet
1. Työllistymisen mallien kehittäminen, kokeilu ja pilotointi.

Hankkeessa suunnitellaan pedagoginen työosuuskuntamalli ja sisältö, sekä toteutetaan työosuuskuntamallin kokeilu ja pilotointi Kiipulan toimintaan ja opetuksen sisältöihin vaativaa erityistukea tarvitsevien opiskelijoiden yrittävyyden ja ammatillisuuden sekä urapolkujen vahvistamiseksi.



2. Moninaisuus ja täsmätyö –osaamisen mallin kehittäminen, kokeilut ja pilotointi.Työelämän muuttuvien tarpeiden huomioiminen ja niihin vastaaminen sekä työelämän moninaistuminen. Kehitetään Moninaisuus ja täsmätyö –osaamisen malli Kiipulan toimintaan yhdessä LAB -ammattikorkeakoulun ja niveltää toimienpiteiden suunnitteluun ja kokeiluun mukaan verkostoon PH- alueen yrityksiä, työnantajia ja rekrytoijia, yhdistyksiä, säätiöitä ja muita työllistäviä organisaatioita. Kehitetään työkaluja, joilla helpotetaan työnantajien rekrytointityötä. Yhteistyöllä lisätään Kiipulan opiskelijoiden mahdollisuuksia päästä mukaan työkokeiluihin ja talousalueen työyhteisöihin



3. Työnhakijavalmennukset sekä työ-ja urapolkujen ja oman osaamisen tunnistaminen. Kiipulan vaativaa erityistukea tarvitsevien opiskelijoiden parempi henkisen ja fyysisen työkyvyn ja työmarkkinakelpoisuuden vahvistaminen, työnhakuosaaminen lisääminen, motivaatio, tsemppaus ja asennevaikuttaminen, henkilöbrändäys-osaaminen sekä työnantajien asenteiden muokkaaminen myönteisemmäksi kohti moninaisia työyhteisöjä.
Hankkeen vaikuttavuus
Tiedotus, viestintä, saavutettavuus, vaikuttavuus . Myönteisten asenteiden sekä moninaisemman ja tasavertaisemman työelämän kehittyminen Päijät-Hämeen maakunnan yritysten ja kolmannen sektorin työyhteisöissä hankkeen toiminnan sekä tiedotus-ja viestintätoimenpiteiden myötävaikutuksella. Koulutusorganisaatioilla on hankkeen kautta rooli aluekehittämistyössä ja vaikuttamisessa moninaisuuden lisääntymisessä ja vahvistamisessa Päijät-Hämeessä.
Kestävän kehityksen tavoitteet
Projektipäällikkö
Anne Timonen
TKI-asiantuntija
anne [dot] timonenatlab [dot] fi