Kehys Päijät-Hämeen ruokastrategian jalkautukselle
Hanketta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä HAMK:n RuokaKoordinaatti-hankkeen kanssa.
Elintarvikealan TKI-palvelutarjontaa Suomessa
Yksi hankkeen tavoitteista on selvittää elintarvikealan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalvelutarjontaa. Palvelutarjonnasta on laadittu keväällä 2023 kooste, joka on päivitetty toukokuussa 2024. LAB-ammattikorkeakouluun rakentunut Food Pilot Plant tarjoaa erityisesti kasvipohjaisten tuotteiden tuotekehitys- ja pilotointipalveluja.
Elintarvikealan koulutustarjonta ja -tarvekartoitus
Hankkeen tavoitteena oli selvittää elintarvikealan koulutustarjontaa ja sen tarvetta sekä vastaavuutta Päijät-Hämeen alueen toimijoiden tarpeisiin. Tutustu kartoituksen yhteenvetoon.
Hankkeessa tuotettiin myös kuvaus Päijät-Hämeen ruokaketjun toimijoiden roolituksista ja tarpeista. Katso kuvaus.
****
Kanta- ja päijäthämäläisten ruokasektorin hanketoimijoiden tapaamiset 2.11.2023 ja 20.5.2024
Tapaamisten tavoitteina oli tehdä tiekartta hämäläisen ruoantuotannon kehittämisen painopisteistä, toteuttajista ja aikatauluista Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä löytää konkreettisia yhteistyön paikkoja. Katsoimme kehittämistä koko ruokaketjun näkökulmasta ja pyrimme tunnistamaan yhteiset teemat ja mahdolliset puuttuvat painotukset.
Tilaisuuksien järjestäjinä toimivat Kestävä RuokaHäme, Kehys (Kehys Päijät-Hämeen ruokastrategian jalkautukselle) ja RuokaKoordinaatti (Yhteistyöllä ja koordinaatiolla kestävän ruokajärjestelmän edelläkävijämaakunnaksi) -hankkeet.
Päijät-Hämeen liitto järjesti lisäksi hanketoimijoiden tapaamisen 31.10.2024 Lahdessa Malskilla.
Hämäläinen ruokatarina -työpaja 2
Työpaja järjestettiin 9.10.2023 Hämeenlinnassa, HAMKin korkeakoulukeskuksessa.
Työpajassa keskityttiin koulutuksen, viestinnän, verkostoitumisen sekä TKI-toiminnan teemoihin. Lue lisää työpajasta LAB Focus blogiartikkelista.
OHJELMA:
12.30 Tilaisuuden avaus Marko Mälly, Hämeen liitto
12.45 Hidasta hämäläistä, kiireettä parasta! Katja Pethman, KEHYS-hanke
13.10 Työpajan alustus, Susanna Peltonen, RuokaKoordinaatti-hanke
14.00 Kahvit työskentelyn lomassa
14.45 Työpajan purku ja tarinoiden esittely, Susanna Peltonen
15.45 Päätössanat, Susanna Peltonen ja Katja Pethman
Hämäläinen ruokatarina -työpaja 1
Työpaja järjestettiin tiistaina 9.5.2023 klo 13–16 LAB-ammattikorkeakoulun tiloissa. Se oli lähtölaukaus työskentelylle, jossa pääsemme rakentamaan yhteistä viestiä ja samalla verkostoitumaan sekä luomaan tulevaisuuteen tähtäävää yhteistyötä, joka vahvistaa elintarviketoimialan kestävää kasvua ja kansainvälistymistä. Työpajan järjestivät Kehys- ja RuokaKoordinaatti-hankkeet yhteistyössä.
Lue työpajasta lisää HAMK:n Beat -blogista: Millainen on Hämeen ruokatarina?
Työpajan ohjelma
Lisätietoja: katja [dot] pethmanlab [dot] fi (katja[dot]pethman[at]lab[dot]fi) ja susanna [dot] peltonenhamk [dot] fi