
Tekniikan koulutukset Lappeenrannassa
Rakennusmestarin palkka

Sami ylennettiin projektipäälliköksi opintojen alkuvaiheessa
”Olen saanut päivitettyä tietämystäni alalta nykyaikaan ja oppinut paljon uutta tietoa lakipuolen koukeroista eli erilaisista vastuista ja velvoitteista."

Valintakokeet ja esivalintatehtävät
Katso tietoa mahdollisista esivalintatehtävistä ja valintakokeista.

Kevään yhteishaku 2025
Hakuajat
◆ 8.–22.1. englanninkieliset koulutukset
◆ 11.–25.3. suomenkieliset koulutukset
Samankaltaisia koulutuksia
Samankaltaisia koulutuksia
Lisätietoja hakemisesta:

Rakennusmestari on vastaava työnjohtaja
Rakennusmestari huolehtii työmaan vastuullisista työnjohtotehtävistä. Rakennusmestarin työtehtäviin kuuluu muun muassa työn aikana tapahtuvan suunnittelun ohjaus, töiden organisointi ja työmaan johtotehtävät, aikataulujen laadinta sekä hankintojen valmistelu. Työturvallisuudesta ja laadusta huolehtiminen on myös tärkeä osa rakennusmestarin työnkuvaa.
Rakennusmestarin tehtävässä toimiminen edellyttää ammatillisen ja teknisen osaamisen lisäksi henkilöstön johtamis- ja esihenkilötaitoja, vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, ongelmanratkaisukykyä, työsuhde- ja turvallisuusasioiden ja laadun hallintaa sekä tietoteknistä osaamista.
Rakennusmestari työllistyy vastuullisiin tehtäviin
Rakennusmestarin (AMK) tutkinnolla saa kelpoisuuden toimia vastaavana työnjohtajana vaativissa työnjohtotehtävissä Rakentamislain (751/2023) mukaisesti. Rakennusmestari voi työskennellä esimerkiksi
◆ tuotannon esihenkilötehtävissä
◆ myyntitehtävissä
◆ rakennusmateriaaliteollisuudessa.
Monimuoto-opiskelu mahdollistaa työn ja opiskelun yhdistämisen
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna työn ohessa. Koulutukseen sisältyy lähi- ja etäopetusta. Lähiopetus toteutetaan pääsääntöisesti joka toinen viikko perjantaisin klo 12–20 ja lauantaisin klo 8–16. Opinnot sisältävät myös kaksi (2) intensiiviviikkoa/lukuvuosi, jolloin opetusta on maanantaista perjantaihin klo 8–16. Intensiiviviikot pidetään toukokuussa ja elokuussa.
Keskeisimpinä osina opintoja ovat työmaatekniikka, rakentamisen laadun hallinta, rakennushankkeen kustannushallinta ja hankinnat, työturvallisuus ja esihenkilötoiminta. Lisäksi tekniikan alan perusopintoina opiskellaan matematiikkaa, fysiikkaa, viestintää, tietotekniikkaa sekä rakennetekniikkaa.
Keskeisenä opiskelumenetelmänä on yrityksissä tapahtuva työnjohtoharjoittelu. Tutkintoon sisältyy myös muuta työelämän kanssa toteutettavaa opiskelua ja yhteistyötä. Edellä mainitut edellyttävät sitä, että opiskelija on joko töissä rakennusalan yrityksessä tai sitoutuu etsimään rakennusalan yrityksen, jossa voi tehdä työnjohtoharjoittelun.