Mediasuunnittelun koulutuksesta valmistuneena medianomina olet digitaalisen viestinnän ja kerronnan ammattilainen. Voit työskennellä monipuolisissa tehtävissä esimerkiksi mediatalossa, pelifirmassa tai suunnittelu-, viestintä- tai mainostoimistossa.
Perehdyt opinnoissasi audiovisuaaliseen kerrontaan, pelisuunnitteluun, informaatiomuotoiluun sekä uusien teknologioiden luomiin mahdollisuuksiin viestinnässä. Valitset erikoistumisalasi oman mielenkiintosi mukaan.
Mediasuunnittelun opiskelu on yhteisöllistä ja käytännönläheistä. Opiskelet moderneissa, työelämälähtöisissä oppimisympäristöissä, ja luot yhteyksiä työelämään jo opiskeluaikana – moni medianomi löytää ensimmäisen työpaikkansa opinnoissa luotujen kontaktien kautta.
Media-ala kehittyy jatkuvasti ja uusia työmahdollisuuksia avautuu koko ajan lisää. Voit valmistuttuasi työskennellä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kansainvälistä kokemusta voit myös hankkia jo opiskeluaikana lähtemällä opiskelijavaihtoon ulkomaille.
"Sain olla mukana kahdessa isossa tuotannossa, Docventuresissa ja Sami Yaffa – Sound Trackerissa. Tuotannoissa oli Suomen eturivin media-alan tyyppejä töissä ja sain oppia, miten sisältöä tuotetaan ja mitä he kokivat merkitykselliseksi."
Mediasuunnittelija tekee tarinasta totta ja näkyvää
Mediasuunnittelun koulutuksesta valmistuneena medianomina olet digitaalisen viestinnän ja kerronnan ammattilainen. Voit työskennellä monipuolisissa tehtävissä esimerkiksi mediatalossa, pelifirmassa, tuotantoyhtiössä tai suunnittelu-, viestintä- tai mainostoimistossa.
Perehdyt opinnoissasi audiovisuaaliseen kerrontaan, animaatioon, pelisuunnitteluun, informaatiomuotoiluun sekä uusien teknologioiden luomiin mahdollisuuksiin viestinnässä. Valitset oman erikoistumisesi oman mielenkiintosi mukaan.
Mediasuunnittelun koulutus toteutetaan toimintaympäristössä, jossa luovalla yhteisöllä ja yhteisöllisyydellä on suuri merkitys. Uudet tilat ja laitteet mahdollistavat monipuolisen ja ajanmukaisen oppimisen, joka tapahtuu kiinteässä yhteydessä työelämään. Valmistuneet huippuammattilaiset ovat mukana opetuksen kehittämisessä ja toteutuksessa sekä tekevät kanssasi työelämäprojekteja ja hankkeita. Näin jo opintojen aikana rakennat ammatillista verkostoa ja ymmärrystä visuaalisten suunnittelijoiden moninaisiin ja muuttuviin työprosesseihin ja tehtäviin.
Voit rakentaa kiinnostuksesi mukaista asiantuntijuutta ja oppia uusia työtapoja, ohjelmistoja ja laitteita monialaisissa oppimisympäristöissä. Ammattiopintojesi lisäksi voit kasvattaa ammattiosaamistasi täydentävän osaamisen sisällöillä. Henkilökohtaisen tutoroinnin avulla sinua ohjataan kehittämään omia vahvuuksiasi niin, että osaamisesi on kilpailukykyistä tulevaisuuden työmarkkinoilla.
Käytännön harjoitteina opintojen aikana suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia digitaalisen viestinnän sisältöjä ja konsepteja, joissa hyödynnetään välineinä mm. animaatiota, jälkikäsiteltyä videota ja digitaalista grafiikkaa.
Tutkinto sisältää 240 opintopistettä päätoimisia opintoja, joista harjoittelua on 30 opintopistettä. Kunkin lukuvuoden aikana opiskelija suorittaa keskimäärin 60 opintopistettä. Ammatin edellyttämien taitojen ja tiimityöskentelyn oppiminen tapahtuu kampuksella, alan moderneja erityistiloja hyödyntäen.
Koulutus rakentuu ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opinnoista. Erikoistunut ammattiosaaminen rakentuu studio-opinnoissa, joissa opiskellaan työelämäläheisesti keskittyen tietyyn ammatilliseen teemaan aina kokonaisen lukukauden ajan.
YDINOSAAMINEN 145 op
Yhteinen ydinosaaminen 15 op
Ammatillinen ydinosaaminen 130 op
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN 50 op
Valinnainen studiokokonaisuus 20+20 op sekä vapaasti valittavat opinnot 10 op tai kansainvälinen opiskelijavaihto
Tutkintokieli on suomen kieli. Osa opintojaksoista toteutetaan englannin kielellä ja tentin, oppimistehtävät tai opinnäytetyön voi sovitusti tehdä englannin kielellä.
Ammattikorkeakoulututkintoon kuuluu 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, jossa voi painottaa tutkimuksellista tai toiminnallista otetta.
Opinnäytetyö laajentaa ja syventää ammattiosaamistasi ja antaa monipuolisia valmiuksia toimia alan kehittämistehtävissä. Opinnäytetyö kehittää tiedonhankinta- ja ongelmaratkaisutaitojasi sekä kokonaisuuksien hahmottamista ja se voidaan toteuttaa työelämän toimeksiantona tai kehittämishankkeessa.
Opinnäytetyö voidaan tehdä yksilö-, pari- tai ryhmätyönä ja siihen kuuluu kirjallinen osio. Parhaimmillaan opinnäytetyö toimii ponnahduslautana työelämään.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksissamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittaneena saat tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee lähes 900 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa 78 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä vaikka et ulkomaille lähtisikään!
LABissa pääset tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojesi aikana. Opintoihisi voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alasi työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä. Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiäsi aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojesi ajan.
LAB tekee tiivistä yhteistyötä myös LUT-yliopiston kanssa.
LAB-ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat:
Mediasisällön suunnittelun opiskelu on yhteisöllistä ja käytännönläheistä. Opiskelet moderneissa oppimisympäristöissä ja luot yhteyksiä työelämään jo opiskeluaikana – moni medianomi löytää ensimmäisen työpaikkansa opinnoissa luotujen kontaktien kautta.
Media-ala kehittyy jatkuvasti ja työllisyysnäkymät ovat hyvät: uusia mahdollisuuksia avautuu koko ajan lisää. Voit valmistuttuasi työskennellä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kansainvälistä kokemusta voit myös hankkia jo opiskeluaikana lähtemällä opiskelijavaihtoon ulkomaille.
Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) tähtäävään koulutukseen hankittuasi vähintään kaksi vuotta alan ammatillista työkokemusta. Voit hakeutua opiskelemaan myös eri tiedekorkeakoulujen maisteriohjelmiin Suomessa ja ulkomailla. LABin Muotoiluinstituutin kansainväliset yhteistyökoulut ovat hyvä väylä hakeutua ulkomaisiin maisteriohjelmiin valmistumisen jälkeen.