Digitaalisen kokemuksen suunnittelulla parempaa arkea ja tulevaisuutta
Digitaalisen kokemuksen suunnittelun koulutuksessa keskitytään kehittämään parempaa ja sujuvampaa arkea ja tulevaisuutta. Digitaaliset teknologiat kehittyvät koko ajan, joten myös osaavien käyttäjälähtöisen kokemuksen suunnittelijoiden merkitys kasvaa.
Erikoistu käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnitteluun, digitaaliseen palvelumuotoiluun tai digitaalisiin konsepteihin
Digitaalisen kokemuksen suunnittelun medianomikoulutuksessa suuntaudut omien uratavoitteidesi ja toiveidesi mukaisesti digitaaliseen palvelumuotoiluun, käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnitteluun (UX/UI) tai digitaalisiin konsepteihin. Opintojasi tukevat alansa huiput opettajat. Koulutus tapahtuu yhteisöllisesti verkko-opetuksena.
Valmistumisesi jälkeen voit työskennellä monipuolisissa tehtävissä esimerkiksi ohjelmistotalossa, palvelumuotoilutoimistossa, julkisen sektorin ohjelmisto- sekä palvelukehityksessä, viestintä- tai mainostoimistossa, muotoilutoimistossa, mediatalossa tai vaikka pelifirmassa Suomessa tai ulkomailla.
Muotoiluinstituutti tarjoaa luovan ja yhteisöllisen verkko-oppimisympäristön
LAB Muotoiluinstituutti on alan vanhimpia oppilaitoksia. Opinnoissa painotamme kestävyyttä ja vastuullisuutta, huomioiden alaa muuttavat ilmiöt ja trendit. LABin verkkokampus mahdollistaa monipuolisen ja ajanmukaisen oppimisen, joka tapahtuu kiinteässä yhteydessä työelämään.
Opinnoissasi kehität ammatissa tarvittavia taitoja, kuten luovuutta ja visualisointikykyä, yhteistyökykyä, ammatillisia viestintätaitoja sekä yleissivistystä – usein työelämän hankkeissa ja yritysyhteistyössä.
”Täällä muutetaan maailmaa paremmaksi käyttöliittymä kerrallaan”
Kiihtyvä digitalisaatio luo aiempaa suurempia odotuksia kuluttajan arkeen vaikuttaviin hyödykkeisiin. Näitä haasteita ratkovat muun muassa UX- ja UI-suunnittelijat eli käyttökokemus- ja käyttöliittymäsuunnittelijat.
Hyvä digitaalinen kokemus on tulevaisuuden menestyksen avain
Digitaalisen kokemuksen suunnittelun koulutuksessa keskitytään kehittämään parempaa ja sujuvampaa arkea ja tulevaisuutta. Digitaaliset teknologiat kehittyvät koko ajan, joten myös osaavien käyttäjälähtöisen digitaalisen kokemuksen suunnittelijoiden merkitys kasvaa. Digitaalisen kokemuksen suunnittelu -koulutuksessa opit ymmärtämään kaikkia niitä tekijöitä, joita digitaalisessa maailmassa kohdataan, ja osaat luoda näiden tekijöiden summasta positiivisen käyttäjäkokemuksen.
Digitaalisen kokemuksen suunnittelun medianomikoulutuksessa voit erikoistua käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnittelijaksi, digitaalisten konseptien osaajaksi tai digitaalisen maailman palvelumuotoilijaksi. Opintojasi tukevat alansa huiput opettajat. Koulutus tapahtuu yhteisöllisesti verkko-opetuksena.
Muotoiluinstituutti tarjoaa luovan ja yhteisöllisen oppimisympäristön
LAB Muotoiluinstituutti on alan vanhimpia oppilaitoksia. Opinnoissa painotamme kestävyyttä ja vastuullisuutta, huomioiden alaa muuttavat ilmiöt ja trendit. Opinnoissasi kehität ammatissa tarvittavia taitoja, kuten luovuutta ja visualisointikykyä, yhteistyökykyä, ammatillisia viestintätaitoja sekä yleissivistystä – usein työelämän hankkeissa ja yritysyhteistyössä. Voit myös laajentaa ammatillista osaamistasi lähtemällä kansainväliseen opiskelijavaihtoon ulkomaille.
LAB Muotoiluinstituutista valmistut vahvaksi ja monipuoliseksi luovan alan osaajaksi. Digitaalisen kokemuksen suunnitelun koulutus toteutetaan toimintaympäristössä, jossa luovalla verkkoyhteisöllä ja yhteisöllisyydellä on suuri merkitys.
Erikoistu digitaaliseen palvelumuotoiluun, käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnitteluun tai digitaalisiin konsepteihin
Suuntaudut medianomin opinnoissasi omien uratavoitteidesi ja toiveidesi mukaisesti digitaaliseen palvelumuotoiluun, käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnitteluun (UI/UX) tai digitaalisiin konsepteihin.
LABin verkkokampus mahdollistaa monipuolisen ja ajanmukaisen oppimisen, joka tapahtuu kiinteässä yhteydessä työelämään. Valmistuneet huippuammattilaiset ovat mukana opetuksen kehittämisessä ja toteutuksessa sekä tekevät kanssasi työelämäprojekteja ja hankkeita. Näin jo opintojen aikana rakennat ammatillista verkostoa ja ymmärrystä digitaalisten suunnittelijoiden ja muotoilijoiden moninaisiin sekä muuttuviin työprosesseihin ja tehtäviin.
Voit rakentaa kiinnostuksesi mukaista asiantuntijuutta ja oppia uusia työtapoja sekä ohjelmistoja myös monialaisissa verkko-opinnoissa. Ammattiopintojesi lisäksi voit kasvattaa ammattiosaamistasi täydentävän osaamisen sisällöillä. Henkilökohtaisen tutoroinnin avulla sinua ohjataan kehittämään omia vahvuuksiasi niin, että osaamisesi on kilpailukykyistä tulevaisuuden työmarkkinoilla.
Medianomin tutkinto sisältää 240 opintopistettä päätoimisia opintoja, joista harjoittelua on 30 opintopistettä. Kunkin lukuvuoden aikana opiskelija suorittaa keskimäärin 60 opintopistettä. Ammatin edellyttämien taitojen ja tiimityöskentelyn oppiminen tapahtuu verkkokampuksella.
Koulutus rakentuu ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opinnoista. Täydentävä osaaminen koostuu pääosin studio-opinnoista, joissa opiskellaan työelämäläheisesti keskittyen tietyyn ammatilliseen teemaan aina kokonaisen lukukauden ajan.
YDINOSAAMINEN 75 op Yhteinen ydinosaaminen 15 op Ammatillinen ydinosaaminen 60 op
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN 120 op Harjoittelu 30 op Opinnäytetyö 15 op
Tutkintokieli on suomen kieli. Useat opintojaksoista toteutetaan englannin kielellä ja tentin, oppimistehtävät tai opinnäytetyön voi sovitusti tarvittaessa tehdä englannin kielellä.
Ammattikorkeakoulututkintoon kuuluu 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, jossa voi painottaa tutkimuksellista tai toiminnallista otetta.
Opinnäytetyö laajentaa ja syventää ammattiosaamistasi ja antaa monipuolisia valmiuksia toimia alan kehittämistehtävissä. Opinnäytetyö kehittää tiedonhankinta- ja ongelmaratkaisutaitojasi sekä kokonaisuuksien hahmottamista ja se voidaan toteuttaa työelämän toimeksiantona tai kehittämishankkeessa.
Opinnäytetyö voidaan tehdä yksilö-, pari- tai ryhmätyönä ja siihen kuuluu kirjallinen osio. Parhaimmillaan opinnäytetyö toimii ponnahduslautana työelämään.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on maailmanlaajuisesti yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksistamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittanut saa tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee 1200 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa lähes 90 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä, vaikka ei ulkomaille lähtisikään!
LABissa opiskelijat pääsevät tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojen aikana. Opintoihin voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alan työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä.
Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojen ajan. LAB-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä samaan korkeakouluyhteisöön kuuluvan LUT-yliopiston kanssa.
LAB on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Toimintamme ydin on kestävän, vastuullisen ja uudistavan kasvun tukeminen aineettoman arvonluonnin, monikäyttöisten materiaalien ja ihmisten hyvinvoinnin kautta.
Digitaalisen kokemuksen suunnittelijana työpaikkasi voi olla tulevaisuudessa esimerkiksi ohjelmistotalossa, palvelumuotoilutoimistossa, julkisen sektorin ohjelmisto- sekä palvelukehityksessä, viestintä- tai mainostoimistossa, muotoilutoimistossa, mediatalossa tai vaikka pelifirmassa Suomessa sekä ulkomailla. Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi käyttöliittymäsuunnittelija, käyttökokemussuunnittelija, ux/ui-designer, palvelumuotoilija, ux/ui-suunnittelija ja monet muut alan moninaisesta nimikkeistöstä.
Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) tähtäävään koulutukseen hankittuasi vähintään kaksi vuotta alan ammatillista työkokemusta. Voit hakeutua opiskelemaan myös eri tiedekorkeakoulujen maisteriohjelmiin Suomessa ja ulkomailla.